Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Mazākajā galerijā norisināsies Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna izstāde Tūlīt (Pirmā daļa)

No 27. novembra līdz 25. janvārim Rīgas Mazākajā galerijā būs skatāms Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna darbs. Tā ir pirmā daļa no tandēma kopdarba Tūlīt, kura otrā daļa, vērienīga izstāde Mākslas stacijā Dubulti, tiks realizēta nākamā gada vasarā, informēja izstādes kurators Tomass Pārups.

Skatlogā ir melns rombs, kas izraisa vairākas asociācijas. Tas uztverams gan kā mirstības simbols, šajā gadījumā zārks, gan kā sievišķās un vīrišķās simbolikas apvienojums. Tajā var saskatīt arī reliģisku simboliku – krusta formu. Rombs stāv nekustīgs. Ik pa laikam uz tā pavīd vārds "Tūlīt", it kā aicinot skatītāju ilgstoši to vērot cerībā uz kādu dramatisku pagriezienu. Taču tāda nav. Ir tikai tūlīt.

Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns ir mākslinieku tandēms, kurš radies 2003. gadā. Kopš tā laika viņi aktīvi piedalās laikmetīgās mākslas izstādēs Latvijā. Viņu darbi vairākkārt izvirzīti Purvīša balvai un nonākuši arī virknē privātkolekciju, kā arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājumā. Šogad nāca klajā Tomasa Pārupa monogrāfija par Sarmīti Māliņu (Izdevniecība Neputns).

Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns ir viena savdabīgākajām parādībām Latvijas laikmetīgajā mākslā. Pieturoties pie izteikta lakonisma un domas tīrības savos darbos, mākslinieki izceļas ar savu nepretenciozitāti uz bieži vien pārmērīgi pretenciozā laikmetīgās mākslas fona.

Rīgas Mazākā galerija ir eksperimentāla izstāžu telpa, kas atrodas K. K. fon Stricka villas skatlogā un tajā notiekošās izstādes skatāmas vienīgi no Aristida Briāna ielas. Tā ir kvadratūras ziņā mazākā galerija Rīgā un katra tajā risinātā projekta koncepcija radīta, rēķinoties ar attiecīgo telpu un novietojumu, tostarp arī K. K. fon Stricka villas unikālo arhitektūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja