Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Uz AB dambja tiks atklāts Kirila Panteļejeva vides objekts Pozīcija D

Uz AB dambja netālu no peldošā mākslas centra Noass 27. augustā tiks atklāts mākslinieka Kirila Panteļejeva vides objekts Pozīcija D, informēja mākslas centra pārstāvis Kaspars Avots.

Vides objekts Pozīcija D vizuāli atgādina mednieku novērošanas torni, kas veidots no dažāda veida koka materiāliem - kā būtu pārnests no meža. Vietu uz torņa autors ir "rezervējis" sev, lai vērotu, pētītu un saprastu, kas notiek sabiedrībā, lai būtu gatavs reaģēt uz aktuālo situāciju.

"Mākslas galerija ir kā "ēsma", kas pievilina cilvēkus, kuri interesējas par kultūru un apmeklē notikumus. Tajā brīdī, kad "zvērs" jeb skatītājs ir iemaldījies kultūras "medību laukos", mākslinieka kārta ir viņu pārsteigt ar negaidītu mākslas devas "šāvienu"," uzskata mākslinieks.

Kirila Panteļejeva vides objekts papildinās mākslas centrā Noass jau notiekošās mākslinieku Oskara Pavlovska, Kaspara Groševa, Kaspara Bramberga, Latvijas Naivās mākslas muzeja izstādes, kā arī kuratora Laura Vorslava veidoto izstādi Latvijas video mākslas arhīvs 1985-1995. Lielākā daļa no ekspozīcijām 2020. gadā skatāmi ārtelpā ap mākslas centru Noass. Mākslas darbi aptver galeriju, fasādi, AB dambja parku un arī ūdens akvatoriju un ir skatāmi bez ierobežojumiem jebkurā diennakts laikā.

Kirils Panteļejevs dzimis 1969. gadā. No piecu gadu vecuma ir pievērsies tēlniecībai. Savā radošā darbībā mērķtiecīgi paplašinājis savu izteiksmes līdzekļu arsenālu no klasiskās figurālās tēlniecības līdz performancēm, skaņas instalācijām un interaktīviem vides objektiem.

Līdz šim mākslas centrā Noass Kirilam Panteļejevam ir notikušas vairākas izstādes un performances, piemēram, izstāde Neredzamā daļa 2014. gadā, ar vairākiem vides objektiem AB dambja parkā un akvatorijā. Daļa izstādes Neredzamā daļa mākslas darbu patlaban apskatāma arī uz mākslas centra fasādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja