Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viļņā atklās Andra Vītoliņa personālizstādi We need a chance to be reborn

3. februārī apmeklētājiem durvis vērs mākslinieka Andra Vītoliņa personālizstāde We need a chance to be reborn. To varēs apskatīt Viļņas rātsnamā un mākslas galerijā Meno niša līdz 26. februārim, informēja mākslinieka pārstāve Alise Mališko.

Izstāde We need a chance to be reborn (Mums vajadzīga iespēja pārdzimt) vēsta par indivīda spēju krīzes situācijās saskatīt nākotnes vīziju. Tādējādi mākslinieka Andra Vītoliņa darbi apvieno pārliecību par ideju, domu un "pārdzimšanu" fiziskajā telpā. Proti, priekšmetos un objektos pārtapušajām idejām gleznās tiek sniegta iespēja atdzimt un atjaunoties.

"Savos darbos es cenšos notvert vibranto pasaules plūdumu. No vienas puses, gleznas apdzīvo cilvēka radītas, relatīvi stabilas struktūras, bet, no otras puses, te sajūtama arī iracionālā pasaule, kas plešas daudz tālāk par piezemēto, acīmredzamo vidi. Esmu novērojis, ka ar daudzām lietām un parādībām saskaramies kā ar uzplaiksnījumiem – vispirms doma vai process ir aktīvs, bet pēc mirkļa – noplok un izplēn. Tajā brīdī būtisks ir mūsu fiziskais novietojums – vai mēs atrodamies procesu centrā vai perifērijā," tā par izstādes māksliniecisko vēstījumu stāsta izstādes autors Andris Vītoliņš.

Izstāde apmeklētājiem būs pieejama Viļņas rātnsamā, kas atrodas Viļņas vecpilsētā un ir viena no nozīmīgākajām vietējās politiskās, ekonomiskās un kultūras dzīves notikumu vietām. Tāpat izstāde būs apskatāma arī laikmetīgās mākslas galerijā Meno Niša, kas  jau kopš 2009. gada organizē starptautiskus laikmetīgās mākslas projektus sadarbībā ar ārvalstu galerijām, kultūras institūcijām un ar atsevišķiem māksliniekiem.

"Pirmo reizi Andris Vītoliņš pie mums viesojās 2019. gadā, un mēs esam ļoti priecīgi turpināt šo starptautisko sadarbību ar talantīgo un cienīto latviešu mākslinieku, jo īpaši tādēļ, ka tieši šogad svinam 20 gadu jubileju un mums ir prieks, ka Andris ir kļuvis par daļu no mūsu svinībām," sacīja Meno Niša vadītāja Diāna Stomiene.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja