Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Lielā dzintara piecu gadu jubilejas koncertā tiks godināti Liepājas nozīmīgākie klasiskās mūzikas notikumi

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars divos koncertos 30. oktobrī plkst. 19 un 31. oktobrī plkst. 17 svinēs piecu gadu jubileju kopš koncertnama atklāšanas. Svētku programmā ar simfonisku vērienu tiks parādītas Liepājas klasiskās mūzikas vēstures epizodes, izceltas spilgtākās personības un pasaules zvaigznes, informēja koncertzāles pārstāvji.

Jubilejas koncertā tiks godināti pilsētai nozīmīgākie aizvadīto gadsimtu mūzikas meistari - diriģents Arvīds Jansons un operdziedātāja Iraīda Jansone, Liepājas operas solists Mariss Vētra, komponists Alfrēds Kalniņš, ilggadējais orķestra mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis un citas spožas personības.

Vēsturiski skanisku ieskatu Liepājas bagātajā muzikālajā vēsturē klausītāji varēs gūt un retrospektīvā ceļojumā doties kopā ar pianisti Agnesi Egliņu, soprānu Margaritu Vilsoni un tenoru Artjomu Safronovu. Visa koncerta garumā uz skatuves būs koncertzālē rezidējošais Liepājas Simfoniskais orķestris, bez kura nav iedomājama koncertzāle Lielais dzintars un mūzikas aprite Liepājā. Pie diriģenta pults - LSO galvenais diriģents Gintars Rinkevičs. Koncertu vadīs Orests Silabriedis.

"Jubilejas koncerts šoreiz būs kā retrospektīvs ceļojums laikā. Mēs atcerēsimies un svinēsim Liepājas pilsētas bagātīgo koncertdzīvi, kas bijusi aktīva jau no 18. un 19. gadsimtu mijas. Koncerta laikā pieskarsimies aizvadītā gadsimta 20. gadiem, kad durvis vēra Liepājas opera un tika atjaunota Liepājas Filharmonija, līdz pat mūsu dienām, kad Liepājā mirdz koncertzāle Lielais dzintars, un spožas pasaules izpildītājmākslas zvaigznes dāvā mums neaizmirstamus muzikālus mirkļus un pieredzes,” par svētku koncerta programmu stāsta Baiba Bartkeviča.

Liepājnieki vienmēr lepojušies ar pasaules vērienu - jau pirms 100 gadiem Liepājas operā tika uzvestas Verdi, Rosīni, Bizē un Čaikovska operas, savukārt Liepājas Filharmonija savā pirmajā koncertprogrammā atskaņoja Bēthovenu un Vāgneru. Arī šodienas koncerta otrajā daļā neiztikt bez romantiskās mūzikas virsotnes - Pētera Čaikovska Vijoļkoncerta, ko izpildīs Zviedrijā dzimušais, 19 gadus vecais vijolnieks, atskaņotājmākslas ģēnijs un Deutsche Grammophon mākslinieks Daniels Lozakovičs.

Daniels no vijoļspēles brīnumbērna izvērties par apjūsmotu jaunekli un uzstājas ar pasaules labākajiem orķestriem un izcilākajiem diriģentiem. Neilgi pēc 15. dzimšanas dienas viņš parakstīja līgumu ar slaveno skaņu ierakstu namu Deutsche Grammophon un kļuva par šī nama jaunāko mākslinieku. Daniela spēli salīdzina ar vecmeistaru sniegumu, kritiķi raksta par "perfektu meistarību", "nesalīdzināmu talantu", "kaislības un precizitātes apvienojumu", un patiešām - Daniela Lozakoviča spēlē ir spēks, vēriens, smalkums un kvēle. 

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja