Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Positivus piedāvā iespēju pārkāpt iecienīto žanru robežas

Mūzikas festivāla Positivus piedāvājumā šogad iekļauti mūziķi, kuri pārstāv ļoti plašu mūzikas žanru spektru, līdz ar to, visticamāk, jebkurš spēs atrast sev interesējošus koncertus. Tāpat plašais festivāla piedāvājums ļaus ik vienam atklāt arī ko jaunu sava ikdienas mūzikas klāsta papildināšanai. Lai pēc iespējas vairāk izbaudītu Positivus piedāvāto mākslinieku dažādību, manuprāt, noteikti vērts apmeklēt Disclosure, Royal Blood un Ewert and the Two Dragons koncertus. Festivāla bagātīgā programma noteikti ļaus jebkuram atrast savus apslēptos dārgumus, iespējams, pārkāpjot iecienīto žanru robežas.

Noteikti jāsāk ar elektroniskās mūzikas duetu Disclosure. Šie mākslinieki starp citiem elektroniskās mūzikas pārstāvjiem izceļas ar savdabīgu un svaigu skanējumu. Viņu DJ setu īpaši vērts apmeklēt tiem, kuri vēlas kārtīgi izballēties. Popmūzikas fani varētu būt sajūsmā, ņemot vērā, ka Disclosure ir sadarbojušies ar tādiem zināmiem mūziķiem kā Lorde, Sam Smith, AlunaGeorge un Khalid. Disclosure ieteiktu apmeklēt arī tiem, kuri ikdienā nav elektroniskās mūzikas cienītāji, bet novērtē mūziku ar unikālu skanējumu.

 

Tikmēr Royal Blood ir saistoši ar savu spēju radīt aizraujošu rokmūziku, izmantojot tikai basģitāru un bungas. Rokmūzikas dueta koncerts jebkuram roka cienītājam jāiekļauj savā apmeklējumu sarakstā. Royal Blood radītās mūzikas enerģija sniegs ne tikai emocionālu baudījumu, bet arī uzkurinās klausītājus visa koncerta garumā. 

 

Visiem indie un new wave žanra cienītājiem noteikti jāatrod laiks apmeklēt Cut Copy koncertu. Vien enerģiskā un plašu popularitāti guvusī dziesma Take Me Over ir iemesls, kāpēc vērts šo mākslinieku piecinieku dzirdēt klātienē. Cut Copy mūzika, manuprāt, ir variācija par astoņdesmito gadu popmūziku, kas pasniegta mūsdienīgā indie mērcē.

 

Ewert and the Two Dragons varētu tikt uzskatīta par Igaunijas galveno mūzikas eksporta preci. Tā ir viena no Latvijā populārākajām igauņu grupām, kuru koncerti izceļas ar īpaši jauku un draudzīgu atmosfēru. Šīs grupas koncertu noteikti ieteicams apmeklēt tiem, kuriem sirdij tuvi ir folk rock un indie rock žanri. Noteikti iesaku Ewert and the Two Dragons ikvienam, kurš vēlas gūt grupas mūzikas sniegtās pozitīvās emocijas.

 

Mūziķe VIŅA uz diezgan attīstītā Latvijas repa fona izceļas ar aizraujošu mūziku, trāpīgiem vārdiem un bezbailīgu attieksmi. VIŅA jeb Zelma Jēgere ir uzlecoša zvaigzne ne tikai repa, bet arī citu mūzikas stilu pasaulē. Viņa ir daļa no projekta Bandmaster, kas ir kā svaigs malks uz Latvijas mūzikas skatuves. Šo koncertu vērts apmeklēt jebkuram repa fanam, īpaši tiem, kuri ir sajūsmā par spēju eksperimentēt ar skanējumu. 

 

Neskatoties uz jau pieminēto izcilo mākslinieku plejādi, festivāla programmā ir iekļauta arī virkne citu mākslinieku, kuru koncertus noteikti ir vērts apmeklēt. Vēl iesaku festivālā apmeklējamo koncertu klāstā iekļaut arī popkultūras dumpiniekus Superorganism, britu elektroniskās mūzikas grupu Underworld un indie rock pārstāvjus The 1975. Visiem Positivus apmeklētājiem iesaku jau laicīgi izveidot festivāla must see sarakstu, kas ļaus pēc iespējas vairāk izbaudīt festivāla plašo piedāvājumu. Šogad festivāla programma izceļas ar eklektiku vārda vislabākajā nozīmē, tāpēc aicinu būt atvērtiem un izkāpt no savas iecienītās mūzikas rāmjiem.  

 

Top komentāri

Šallinieks
Š
Neiešu uz Positivus.Pietika ka pārdzēros Šīra koncī un padifsu savu jauno XR sifonu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja