Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tristana un Izoldes koncertatskaņojumā Cēsīs dziedās vācu soprāns Gunbrita Barkmina

Sestdien, 9. jūlijā, koncertzālē Cēsis gaidāmajā Riharda Vāgnera operas Tristans un Izolde koncertatskaņojumā Izoldes lomā dzirdēsim vācu soprānu Gunbritu Barkminu, kura aizstās Latvijas soprānu Lieni Kinču

Veselības stāvokļa dēļ Liene Kinča nevarēs piedalīties Tristana un Izoldes koncertiestudējumā Cēsu Mākslas festivāla. Izoldi atveidos vācu soprānu Gunbrita Barkmina, kura ir pieprasīta Eiropas opernamos un specializējas dramatiski spēcīgu un sarežģītu opertēlu iemiesošanā. 

Gunbrita Barkmina sākusi karjeru Berlīnes Komiskajā operā, vēlāk uzstājusies Vīnes Valsts operā, Cīrihes, Prāgas un Štutgartes opernamos, kā arī koncertuzvedumos ar Bostonas simfonisko orķestri Andra Nelsona vadībā Ņujorkas Kārnegija zālē un ar Tokijas NHK orķestri Šarla Dituā vadībā. Piedalījusies Verbjē festivālā un festivālā BBC Proms Londonā. Gunbritas Barkminas ampluā ir plašs un daudzveidīgs. No Vāgnera operlomām viņas repertuārā ir Zīglinde, Elza, Izolde un Brinnhilde.

Tristana lomā Cēsīs dzirdēsim vācu tenoru Marko Jenču, kurš uzstājies Berlīnes Valsts operā un Berlīnes Komiskajā operā, Leipcigas un Drēzdenes opernamos, Milānas Teatro alla Scala, Nīderlandes operā u. c. Šosezon viņš debitē Tristana lomā un piedalās arī savā pirmajā Nībelunga gredzena iestudējumā.

Kopā ar titullomu izpildītājiem uz skatuves būs mecosoprāns Martina Dike, vācu basbaritons Olivers Cvargs, igauņu bass Ains Angers un Latvijas Nacionālās operas solisti Mihails Čuļpajevs, Artjoms Safronovs un Rinalds Kandalincevs. Tristana un Izoldes koncertatskaņojumā Cēsīs piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā.

Līdzīgi, kā 2019. gadā Riharda Vāgnera Valkīras pirmā cēliena atskaņojumā, arī šoreiz tiks izmantota koncertzāles Cēsis orķestra tilpne, paverot plašākas iespējas scenogrāfam Oļegam Golovko un videomāksliniekam Aleksandram Labonovam, kuri nupat noslēguši darbu pie Dailes teātra uzveduma Kokvilnas lauku vientulībā. 

Jau iepriekš vēstīts, ka opera Tristans un Izolde Latvijā iepriekšējo reizi uzvesta tālajā 1921. gadā Latvijas Nacionālajā operā, un tagad tā izskanēs pēc 100 gadu pārtraukuma.

Ķeltu leģenda par Tristanu un Izoldi ir viens no visu laiku skaistākajiem mīlasstāstiem, un Rihards Vāgners, izmantojot to par pamatu savai operai, esot vēlējies uzcelt pieminekli daiļākajam no sapņiem, kas līdz šodienai aizkustina klausītāju sirdis mūzikā.

Vāgnera operas sižets vēsta par Tristana un Izoldes neparasto mīlasstāstu, kas aizsākas, Tristanam nogalinot Izoldes līgavaini. Kļūdas pēc iedzerot mīlas dzērienu no viena kausa, viņi bezcerīgi iemīlas viens otrā. Taču liktenis nav labvēlīgs jaunajiem mīlētājiem, jo Izoldes roka ir apsolīta Tristana audžutēvam karalim Markam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja