Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Andris Nelsons diriģēs "Karmenu" Vīnē Marisa Jansona vietā

Talantīgais latviešu diriģents Andris Nelsons, kurš strauji veido starptautisko karjeru, aizvietos sasirgušo latviešu Maestro Marisu Jansonu, veidojot Žorža Bizē operas Karmena iestudējuma muzikālo atjaunojumu Vīnes Valsts operā – no Hannoveres ziņo starptautiskās koncertaģentūras "Konzertdirektion Schmid" sabiedrisko attiecību vadītāja Nina Steinharte.

Bizē populārās operas muzikālā atjaunojuma pirmizrāde Andra Nelsona vadībā notiks 3.maijā un tiek gaidīts ar īpaši lielu starptautisko interesi, jo tajā piedalīsies visspožāko zvaigžņu komanda — titullomu atveidos Elīna Garanča, Mikaēlas lomā būs pasaulslavenais krievu soprāns Anna Netrebko, Dons Hozē — tenors Massimo Džordano,  savukārt baritons Ildebrando D'Arkandželo iejuties toreadora Eskamiljo tēlā.

«No visas sirds dziļumiem ceru uz Marisa Jansona drīzu izveseļošanos, tas šobrīd ir vissvarīgākais,» situāciju komentē Andris Nelsons. Viņš arī piebilda: «Protams, es jūtos ļoti pagodināts un pateicīgs, ka viņu aizvietot Holendera kungs (Vīnes Valsts operas intendants) aicina mani. Būs ļoti aizraujoši diriģēt šo brīnišķīgo operu "Karmena". Man tas ir arī liels izaicinājums aizvietot Marisu Jansonu, kuru es uzskatu par vienu no mūsu laika visizcilākajiem diriģentiem.» Kā zināms, Andris Nelsons ir arī skolojies pie Marisa Jansona un starptautiskajā presē daudzkārt uzsvērta gan Andra Nelsona muzicēšanas manieres, gan pat vizuālā līdzība ar savu pasaulslaveno mentoru. Kā zināms, patlaban Andris Nelsons ir Birmingemas simfoniskā orķestra galvenais diriģents un kopā ar šo orķestri un latviešu pianistu vestardu Šimku sniegs divus koncertus Rīgā šā gada novembra nogalē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja