Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

AUDIO: Klajā nācis klarnetista Egīla Šēfera kompaktdisks "Ziemeļsaule"

Klajā laists albums "Ziemeļsaule. Egīls Šēfers. Latviešu laikmetīgā kamermūzika klarnetei." Tajā skan Imanta Zemzara, Maijas Einfeldes, Pētera Plakida, Andra Dzenīša, Jāņa Petraškeviča, Mārītes Dombrovskas, Santas Ratnieces, Dainas Molvikas mūzika, informēja Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone.

Kompaktdiska "Ziemeļsaule" ierakstos līdz ar E.Šēferu piedaījlās "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, pianists Toms Ostrovskis, čellists Ēriks Kiršfelds, altists Kaspars Vilnītis, kā arī E.Šēfera kādreizējie studiju biedri – klarnešu kvartets "Contraverso".

Albumu izdevis Latvijas Mūzikas informācijas centrs ar mecenātes Māras Doles, VKKF un Latviešu kultūras biedrības "Tilts" atbalstu. Albuma ieskandināšanas pasākums notiks Spīķeru koncertzālē tieši Egīlos - otrdien, 13.aprīlī plkst.18.

"Šajā ierakstā centos parādīt latviešu mūsdienu klarnetes repertuāru no solo līdz pat kvintetam, un to, cik atšķirīga ir skaņražu stilistiskā pieeja šim instrumentam," diska anotācijā raksta tā iniciators E.Šēfers. Viņš ir viens no ievērojamākajiem latviešu jaunākās paaudzes klarnetistiem.

Jaunā albuma nolūks ir arī popularizēt pasaulē Latviju. "Ļaudis bieži jauc Latviju ar Lietuvu, Baltijas valstis ar Balkāniem, un nereti ir patiesi pārsteigti, uzzinot, ka ir tāda latviešu valoda, kas pie tam nemaz nelīdzinās krievu valodai. Kā krietns latvietis, ceļojot un koncertējot pasaulē, atbildu uz klausītāju, draugu un kolēģu jautājumiem par latviešu kultūru, vēsturi, kā arī manam instrumentam radīto mūziku. Arī šī albuma ieskaņošana ir mēģinājums nedaudz vairāk pastāstīt par to, kāda ir mana tauta, tās kultūra, dvēsele," vēsta E.Šēfers.

E.Šēfers ir pabeidzis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju Ģirta Pāžes klarnetes klasē (2001., bakalaura grāds), turpinājis studijas Stokholmā Zviedrijā un vēlāk ASV. Dānijā ieguvis arī orķestra mūziķa pieredzi Odenses simfoniskajā orķestrī. Pašlaik E.Šēfers ir arī dāņu pūšaminstrumentu kvinteta "Carion" dalībnieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

AUDIO

Noklausies fragmentu no Pētera Plakida skaņdarba "Veltījums Brāmsam", kas diskā skan Egīla Šēfera, Ērika Kiršfelda (čells) un Toma Ostrovska (klavieres) sniegumā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja