Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Digitālā koncertzāle Lielais dzintars piedāvā Trio Carmine debijas koncerta ierakstu

Līdz maija beigām koncertzāle Lielais dzintars klausītājiem piedāvā atkārtoti baudīt starptautiskā kameransambļa Trio Carmine debijas koncertu. Vijolnieces Magdalēnas Gekas, klarnetistes Annas Gāganes un šveiciešu pianista Lūkasa Losa (Lukas Loss) virtuozajā izpildījumā koncertā izskanēja Bēlas Bārtoka, Arama Hačaturjana, Johana Baptista Vanhala un latviešu komponistes Santas Ratnieces skaņdarbi.

Jauno un daudzsološo trio veido mūziķi, kuri ir pieredzējuši, spēlējot gan solo un kameransambļos, gan plašākos sastāvos, un ir vairāku starptautisku konkursu laureāti, prestižu mūzikas augstskolu goda absolventi. Trio darbībā nozīmīgu vietu ieņem ne tikai šim sastāvam veltīts klasiskais repertuārs, bet arī mūsdienu mūzika, īpaši jauno latviešu komponistu radītie darbi. Jaunie mūziķi vēlas izaicināt klasiskās dogmas un nojaukt robežas, kas atdala klasisko mūziku no citiem mākslas un radošās darbības veidiem, ko savā daiļradē īsteno, sadarbojoties ar video māksliniekiem un aktieriem. 

Liepājas koncertzālē izskanējušās programmas divi smagsvari ir Bēlas Bartoka un Arama Hačaturjana Trio vijolei, klarnetei un klavierēm, kas abi rakstīti pagājušā gadsimta 30. gados. Lai gan abi komponisti iedvesmojušies no tradicionālajām ungāru un romu tautas mūzikas melodijām, likumsakarīgi, ka skaņraži šo tēmu traktējuši pavisam atšķirīgi. Koncerta pirmās noskaņas radīs čehu komponista J. B. Vanhala klasiskais Trio Mibemol mažorā, savukārt intriģējošu atmosfēru radīs smalkās latviešu modernistes Santas Ratnieces neparastais skaņdarbs Mirdzums. Koncertprogrammu papildina videomākslinieka Mārtiņa Zuša videodarbi.

Koncerta gaitā klausītājus ar programmas skaņdarbiem iepazīstinās koncerta vadītāja, muzikoloģe un Latvijas Radio 3 - Klasika programmu vadītāja Signe Lagzdiņa, kura piedāvās arī interviju ar sastāva mūziķiem.

Koncerta filmēšana veikta, izmantojot "Lielā dzintara" digitālās koncertzāles iespējas — video filmēšana notika ar koncertzāles jaunajām, attālināti vadāmajām robotkamerām.

No 23. aprīļa plkst. 18 Trio Carmine koncerta Bartoka Kontrasti un Ratnieces Mirdzums ieraksts skatītājiem pieejams platformas www.bilesuparadize.lv sadaļā Pasākumi - Tiešsaistes pasākumi - Ieraksti. 

 

Trio Carmine koncerts bija daļa no kamersērijas Personīgi, kas turpināsies jau 9. maijā - Māmiņdienā. Svētku programma izgaismos un iepazīstinās klausītājus ar kādu reti dzirdamu, smalku, senu, bet vienlaikus mūsdienīgu mūzikas instrumentu - arfu. Koncertā starptautisku atpazīstamību iemantojušais, Berlīnē mītošais šveiciešu arfists Joels fon Lerbers (Joel von Lerber) atskaņos soloprogrammu, iepazīstinot klausītājus ar krāšņo, tembrāli bagātīgo mūzikas instrumentu un arfas virtuozo repertuāru. Koncerta īpašā viešņa būs pašmāju arfiste Dārta Tisenkopfa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja