Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Dzelzs vilks lielākā sastāvā festivālā Laba Daba

Gatavojoties mūzikas festivālam Laba Daba, kas šogad norisināsies no 3. līdz 5. augustam Līgatnes novada Ratniekos, Radio Naba piedāvā intervijas ar Laba Daba māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm.Radio Naba studijā viesojās grupa Dzelzs vilks.Laba Daba kā tradīcijaViena no zināmākajām Latvijas grupām Dzelzs vilks, kas piedalījusies visos Laba Daba festivālos, arī šogad nemaina šo nu jau par tradīciju dēvējamo uzstāšanos.

Juris Kaukulis un Kaspars Tobis, kuri ieradās uz sarunu Radio Naba studijā, atceras, ka iepriekšējos festivālos viss bijis proporcionāli. Juris stāsta, ka sevišķi patikuši koncerti uz Suņa skatuves, kas notika šķūnī.Dzelzs vilks šovasar izvēlējies spēlēt tikai divos brīvdabas festivālos, un šis gads ir īpašs ar to, ka grupa atkal piedāvā saviem klausītājiem ko pavisam jaunu. "Instrumentu būs vairāk nekā izpildītāju, kuri ir seši, instrumentu būs vismaz divreiz vairāk un tos dinamiski mainīsim. Būs arī sieviete uz skatuves, tas nenotiek bieži, tas būs unikāls papildinājums," stāsta abi grupas dalībnieki. Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris ir nesen tapis kolektīvs. Ar jauno projektu, kā viņi paši to dēvē, pirmo reizi spēlējuši Jāņos Siguldā un paši to nosauc par lielu piedzīvojumu. Radošie meklējumi nenorimstPagājušais gads bija īpašs ar to, ka grupai apritēja 20 gadi, kam par godu viņi sagatavoja koncertprogrammu, kurā spēlēja visas Dzelzs vilka trakākās un skaļākās dziesmas, jo sevišķi tās, kuras liek naktīs negulēt.Pārsteidzoši un reizē iepriecinoši ir tas, ka grupa nemēģina gulēt uz lauriem, bet aizvien turpina radošos meklējumus. Šobrīd tie ir aizveduši līdz dainām, kuras ir pamatā jaunajai programmai. Arī paši Dzelzs vilka dalībnieki ir gatavi izmēģināt jaunas lietas un, piemēram, Kaspars koncertā festivālā Laba Daba kļūs arī par bundzinieku paralēli jau esošajam grupas bundziniekam.Abi grupas dalībnieki norāda, ka festivālā Laba Daba stiprā puse ir spēcīgi sajūtamais dabas tuvums, atrašanās dabā viņiem šķiet ļoti svarīga. Kaspars stāsta: "Ir jūtama atšķirība. Kad ikdienā ļoti strādā ar tehnoloģijām un brīvdienās aizbrauc prom no tā visa, tā ir galvas izvēdināšana. Tas ļoti palīdz."Kā vēstīts iepriekš, starptautiskais mūzikas festivāls Laba Daba šogad norisināsies no 3. līdz 5. augustam Līgatnes novada Ratniekos, piedāvājot visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā 40 grupu uzstāšanos. Festivāla biļetes pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv,  kā arī klubā Nabaklab. Plašāka informācija: www.labadaba.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja