Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Džeza koncertsērijā uzstāsies novatoriskā itāļu grupa Satoyama

20. oktobrī šā gada rudens koncertsērijā Art of Riga Jazz Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies četru muzikāli zinātkāru itāļu grupa Satoyama, informēja Rīgas ritmu pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Tā ir četru drosmīgu itāļu mūziķu apvienība, kas vienmēr ir ceļojumā uz laikmetīgās mūzikas robežām. Šogad viņi atzīmē šī ceļa desmito gadadienu un ir gatavi aicināt uz jubilejas ballīti arī Latvijas publiku. Satoyama mūzikā ievītas Ziemeļeiropas džeza ietekmes, kas sajauktas kopā ar eksperimentiem gan akustiskajā, gan elektroniskajā laukā. Britu džeza portālā JazzViews par trompetista Luca Benedetto, ģitārista Christian Russano, kontrabasista Marco Bellafiore un bundzinieka Gabriele Luttino mūziku teikts: “Šī sirreālo skaņu upe liek aizdomāties un, neskatoties uz tās smagnējo skarbumu, tajā joprojām ir elementārs sīrupiskums, optimisma smarža, kas līdzsvaro trompetes melanholiju un sentimentu.” Tā ir neparasta mūzika, kurā iespējams ienirt ar dzirdīgām ausīm un atvērtu sirdi.

Lai arī grupa ir no Itālijas, tās nosaukums aizgūts no japāņu valodas, kurā “satoyama” nozīmē robežu starp lauksaimniecībā derīgu zemi un kalna pakāji. Satoyama dalībnieki ar pārliecību iestājas par zaļajām vērtībām pasaulē, taču nenoliedz arī moderno tehnoloģiju klātbūtni. Arī savā mūzikā paralēli akustiskajiem instrumentiem viņi izmanto elektroniskās skaņu iekārtas, radot sabalansētu kopskanējumu. Grupai nav sveša sadarbība ar citiem māksliniekiem un ne tikai mūzikas sfērā. Piemēram, 2017. gadā viņi uzsāka projektu ar ķīniešu gleznotāju Lavia Lin, veicot kopīgu dzīvās muzicēšanas un gleznošanas tūri gan Itālijā, gan Slovēnijā un Vācijā. Tāpat grupa piedalījusies ekoloģijas uzraudzības organizāciju projektos, saglabājot atvērtu attieksmi pret jaunām mākslinieciskajām iespējām un izpausmēm.

Art of Riga Jazz ir festivāla Rīgas ritmi improvizācijas un džeza mūzikas koncertu sērija muzikāli aizrautīgiem klausītājiem, kuri novērtē augsti kvalitatīvu māksliniecisko sniegumu un jaunas muzikālā skanējuma nianses, kā arī vēlas satikt lieliskus un starptautiski atzītus mūziķus intīmākā gaisotnē.

28. oktobrī Latvijas Radio 1. studijā uzstāsies daudzpusīgais amerikāņu džeza pianists Emets Koens ar savu trio, bet 3. novembrī – franču-togo dziedātāja ar plašu skatījumu uz mūzikas pasauli Lora Prinsa kopā ar pianistu Gregoriju Privatu no Martinikas. Koncerti Latvijas Radio 1. studijā iesāksies ar mūzikas žurnālista Kaspara Zaviļeiska vadītu sarunu, ļaujot vēl vairāk izprast viņu radošās darbības nianses.

Visu koncertu sākums pulksten 19.00. Biļetes nopērkamas bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja