Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Emīla Dārziņa jauktais koris izcīna otro vietu Edvarda Grīga Starptautiskajā koru konkursā

Emīla Dārziņa jauktais koris septembra beigās izcīnījis otro vietu Edvarda Grīga Starptautiskajā koru konkursā Bergenā, Norvēģijā, informēja kora direktore Ieva Briede

Edvarda Grīga Starptautiskais koru konkurss (Grieg International Choir Festival 2024) norisinājās no 26. līdz 29. septembrim Bergenā, Norvēģijā. Koris piedalījās divās konkursa kategorijās un tā sniegums guva augstu starptautiskās žūrijas novērtējumu un atzinību. Jaukto koru kategorijā koris ieguva augsto otro vietu, punktu ziņā tikai nedaudz atpaliekot no uzvarētājiem – University of Santo Tomas Singers no Filipīnām.

Papildu kora izcilajam sniegumam kora mākslinieciskais vadītājs Rihards Lapiņš saņēma speciālbalvu kā labākais diriģents. Žūrija īpaši atzīmēja R. Lapiņa vadību un māksliniecisko interpretāciju, kas būtiski veicināja kora panākumus konkursā.

Rihards Lapiņš ar lielu lepnumu uzslavē kori un dalās: "Ir tiešām milzīgs pagodinājums par šo aizvadīto posmu Grīga koru festivālā. Pirmkārt, jau tikt akceptētiem šajā konkursā starp daudziem ļoti augstas mākslinieciskās kvalitātes koriem, otrkārt, parādīt labāko tādā mērā, ka pašiem nav ne mazākās nožēlas un pārmetumu par izdarīto, bet tieši pretēji - ir milzīgs gandarījums par kora koncentrēšanās spējām, spēju muzicēt un atspoguļot Latvijas koru skaņu un kormūziku kopumā. Tāpat ir milzīgs prieks, atgriežoties jau Latvijā, saņemt personīgi adresētas pozitīvas ziņas no konkursa žūrijas locekļiem par mūsu augstvērtīgo sniegumu. Laikam jau tad visu pareizi darām. Tāpat jāsaka milzīgs paldies korim, kuri izdarīja milzīgu darbu, un vēl lielāks paldies jāsaka manai komandai - Jēkabam Kristam Kalniņam un Inesei Romancānei - par ieguldītajām stundām, enerģiju, idejām, lai mēs performētu tādā līmenī, kādā to spējām izdarīt Norvēģijā."

Jaukto koru kategorijā Emīla Dārziņa jauktais koris izpildīja Jāko Mentijervi (Jaakko Mäntyjärvi) O Magnum Mysterium, Gundegas Šmites Akmens dziesma un Selgas Mences Kalējs kala debesīs. Šis priekšnesums ieguva īpašu žūrijas atzinību, kas savos komentāros izcēla kora lielisko skanējuma balansu un brīnišķīgi izdziedātās dinamikas, kā arī plašo krāsu un emociju gammu, ko sniedzis izpildījums.

Savukārt Garīgās mūzikas kategorijā koris dziedāja Jēkaba Jančevska Mater Amabilis un Arvo Perta Nunc dimittis. Šajā kategorijā 16 koru konkurencē Emīla Dārziņa jauktais koris ieguva ceturto vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja