Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Enerģiskais dziesminieks El Mars festivālā Laba Daba

Gatavojoties mūzikas festivālam Laba Daba, kas šogad norisināsies no 3. līdz 5. augustam Līgatnes novada Ratniekos, Radio Naba piedāvā intervijas ar Laba Daba māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm.

Radio Naba studijā uz sarunu viesojās dziesminieks El Mars.

Izdziedātais nemiers

Fakts, ka Raimonds Gusarevs, kuru Latvijā ap 2007. gadu iepazina kā lirisku dziesmu autoru El Maru, kādreiz radio KNZ (Radio Naba pirmsākums) vadījis hardcore raidījumu, daudziem varētu būt pārsteigums. Tas bija laiks, kad arī viņam pašam bija hardcore grupa, tomēr plašāka atpazīstamība iegūta dziesminieka statusā.

"Pats saucu savu karjeru par kuriozu, dziesminieks – to nosaukumu baigi ātri piešuj klāt un no tā atkratīties vairs nevar. Tie, kas mani pazīst, prasa, ko tu tāds sakautrējies uz skatuves, bet tā vienkārši ir cita mana pasaule. Zloba vairāk nav iekšā, tas viss ir izbļaustīts pirmās grupas laikā, un tagad pārsvarā spēlēju liriskās dziesmas, bet jautrs varu būt pie alus glāzes vai tējas."

Jautrība izpaužas arī viņa interpretācijā par dabā notiekošajiem procesiem un cilvēka vietu tajos: "Cilvēks uzceļ upē dambi, tas ir slikti, bebris uzceļ dambi – dabiski. Atšķirība tajā, ka bebris neražo elektrību." Pašam Raimondam dabā atrasties ir viegli, jo, zinot dabu, vienmēr esot vieglāk. Tas arī jūtams vietās, kuras Rietumu pasaules skatījumā būtu saucamas par mežonīgākām: "Es biju vienā festivālā Marokā, kur lielāks grūvs bija skatītājos nekā uz skatuves, un viņi sita tādus ritmus! Grupa uznāk un ir tāda attieksme – jūs esat priekšā un spēlēsiet, bet neesat nekādi noteicēji, super, ka uznācāt, bet aiziet, maucam. Tur mūziķiem jāmeklē saikne ar skatītājiem, nevis jāmēģina ko iekustināt. Latviešiem no tā būtu ko pamācīties," ar sajūsmu stāsta El Mars.

11 jaunas dziesmas

Iespējams, ka nerimstošā aktivitāte un enerģiskums, kas jūtama sarunā, ir viens no priekšnoteikumiem, kādēļ cilvēkiem patīk El Mars radītās skaņas. Raimonds stāsta, ka viņam patīk spēlēt visdažādāko mūziku, arī pankroku vai skeitroku, arī džemot. Ir pat bijis gadījums, kad četrās dienās kopā ar Sanfrancisko nejauši satiktiem draugiem ierakstīts albums.

El Mars Labā Dabā nebūs viens pats. Viņš pats smej, ka vienmēr ir spēlējis ar draugiem, "un draugi mainās. Ir bijušas uzstāšanās, kur uz skatuves kāpju kopā ar deviņiem cilvēkiem, tagad viss noreducējies līdz trim".

Tie, kas dosies uz festivālu Laba Daba un klausīsies El Mars uzstāšanos, var rēķināties ar to, ka tiks spēlētas dziesmas no jaunā albuma: "Albumā ir 11 dziesmas, 47 minūtes, bet, protams, tiks atskaņota arī kāda no vecajām dziesmām. Kas mūsdienu pasaulē baigi var pārsteigt, es ceru pārsteigt pats sevi ar labi nospēlētu koncertu." Brīvi un nepiespiesti El Mars pieiet arī albumu izdošanai, pagaidām plānots, ka jaunais albums varētu iznākt septembra beigās.

Kā vēstīts iepriekš, starptautiskais mūzikas festivāls Laba Daba šogad norisināsies no 3. līdz 5. augustam Līgatnes novada Ratniekos, piedāvājot visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā 40 grupu uzstāšanos. Festivāla biļetes pieejamas visās Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv,  kā arī klubā Nabaklab. Plašāka informācija: www.labadaba.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja