Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ērika Ešenvalda oratoriju translēs Eiroradio projektā "Palm Sunday"

Valsts Akadēmiskais koris “Latvija” un diriģents Māris Sirmais sadarbībā ar Latvijas Radio programmu “Klasika” aicina klausītājus 16. aprīlī plkst. 19 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā uz Pūpolsvētdienas koncertu, kurā skanēs Šveices komponista Franka Martēna Mesa dubulkorim un latviešu komponista Ērika Ešenvalda oratorija “Kristus ciešanas un augšāmcelšanās”. Šis koncerts iekļauts īpašā svētku programmā “Palm Sunday”, ko ik gadu pirms Lieldienām, veido Eiropas raidorganizācijas apvienība (EBU), informēja kora producente Ieva Vītiņa. 

Ar šo koncertu Latvija pirmo reizi piedalās Eiroradio projektā “Palm Sunday” (Palmu svētdiena, ko Latvijā pazīstam kā Pūpolsvētdienu), kurā ar atbilstošu svētku mūzikas tematiku savu artavu sniedz EBU dalībvalstis. Šīs dienas koncertu maratonam tiešraidē seko ļoti daudzu valstu klausītāji.  Sestdienas koncerts tiks ierakstīs un translēts 17. aprīlī plkst. 17:50 pēc Latvijas laika arī LR programmā Klasika. 

Kā pastāstīja Latvijas Radio programmas Klasika direktore Gunda Vaivode,  vienlaicīgi ar mums Franka Martēna un Ērika Ešenvalda skaņdarbus klausīsies klasiskās mūzikas cienītāji Igaunijā, Dānijā, Lielbritānijā un Spānijā, bet vēlāk to retranslēs Vācijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Zviedrijā, Lietuvā, Portugālē un Rumānijā, kopā – 12 valstīs. «Miljonu auditorija nebūt nav pārspīlējums,» apgalvoja G. Vaivode.

Atskaņojumā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, kamerorķestris “Sinfonietta Rīga”, soliste Kristīne Gailīte, diriģents Māris Sirmais. Jāpiebilst, ka koncerta programmā iekļauto oratoriju “Kristus ciešanas un augšāmcelšanās” Ēriks Ešenvalds sacerēja pēc Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” pasūtījuma īpaši 8. Starptautiskajam garīgās mūzikas festivālam (2005) Komponists pats ir kora “Latvija” mākslinieks. Šogad viņš ieguva stipendiju Kembridžas Universitātē, Trīsvienības koledžā, kļūstot par rezidējošo mākslinieku un turpmākos divus gadus radoši strādās vienā no pasaules senākajām un izcilākajām universitātēm. 

Biļetes uz koncertu pieejamas “Biļešu Paradīzes” kasēs un interneta vietnē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja