Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Evija Vēbere publicē dziesmu No vietas uz vietu, no ausmas uz ausmu

Mūziķe Evija Vēbere publicē savu jaunāko veikumu, pašas producētu dziesmu No vietas uz vietu, no ausmas uz ausmu, informēja mūziķes pārstāve Aurēlija Lapsa.

Dziesmas, No vietas uz vietu, no ausmas uz ausmu, iedvesma un pamats sakņojas Kārļa Skalbes pasakā Kaķīša Dzirnavas. Evijas Vēberes jaundarbs ir pirmais vēstnesis no gaidāmā Melo Records albuma Skalbe. Dzirnavās.

Ieraksta skanējumu veido 13 latviešu alternatīvās mūzikas skatuves pārstāvji, to papildina dzejnieka un mūziķa Imanta Dakša orģinālveidots literārās pasakas pārlikums dziesmu tekstos.

Idejas autori ir radio NABA pārstāvji, Anete Enikova un Madars Štramdiers.

“Es spilgti atceros sevi mazu, iegrimušu milzīgā televizora kastē, līdzpārdzīvojot baltā kaķīša neveiksmēm. Es iemācījos, ka jebkurš pārnodarījums kā bumerags šaujas atpakaļ. Tik pavisam nesen, pateicoties radio Naba projektam, es uzināju, ka meistars, Kārlis Skalbe, šo pasaku rakstījis savai meitai esot cietumā, cenšoties tajā ieviest savu vērtību sistēmu, noliedzot vardarbību un naidu, cildinot garīgo spēku. Atskatoties uz sevi ar šī brīža apziņu, es saprotu, ka Kārlis Skalbe ir atstājis manī milzu nospiedumu un ir neapšaubāmi veidojis manu skatījumu uz manu realitāti”, stāsta Evija.

“Laikā, kad steiga un centrēšanās uz savu laimi un mantu ir pārņēmusi cilvēku prātus, ir laiks atgādināt Kārļa Skalbes pasakās iekodēto latviskās dzīvesziņas ētisko un estētisko vērtību harmoniju, ideālās pasaules modeli, kurā cilvēks un daba atrodas līdzsvarā un saskaņā viens ar otru. Mūsu mērķis ir radīt drosmīgas mākslas projektu, kas cilvēkiem dotu gan enerģiju, gan
spēku, gan vairotu humānismu,” pauž projekta vadītāja Anete Enikova.

Jauno mūzikas un mākslas albumu veido: dzejnieks un mūziķis Imants Daksis un grupa The Bubble Gum expLOTION, Evija Vēbere, Plenērs, Inokentijs Mārpls, Dzelzs vilks, Elizabete Balčus, Difūzija, Baložu pilni pagalmi, Gas of Latvia, Zig Zag, Oranžās brīvdienas un MNTHA. Vizuālo stāstu izstāsta jaunās mākslinieces no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Reklāmas dizaina izglītības programmas 2. kursa un pedagoģe Klāra Grundšteine, animācijas un
video salikumu veido – Valters Mednieks.

Top komentāri

Emma
E
Ir pretigi, ka kaut kadi netalantigi salasnas ka vebere....grabstas gar Karla Skalbes vardu un vina mantojumu latviesu tautai, un ar K.Skalbes mantojumu, tikumu megina sevi popularizet...tikai degradets, bezgaumigs, bezkulturals radijums klausisies sis veberes misanu cinka spaini... Vai Latvija nav neviena drosmiga cilveka, kurs pateiktu sai stulbajai, aprobezotajai veberei, lai vina necukojas, bet sak stradat kadu darbu, protams, ja vina ir to spejiga darit.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja