Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Festivāla Positivus programmu papildina reperis Nemzzz, Royel Otis, Daddy Was a Milkman un citi

Svinot līdz festivālam atlikušās 100 dienas, festivāls Positivus izziņo kārtējo programmas papildinājumu

Britu hiphopa mūzikas faniem festivāls piedāvā strauji uzlecošo britu reperi Nemzzz, kuram Latvijā jau netrūkst pielūdzēju, un pašmāju vēl straujāk augošo reperi Wiesulis. Savukārt melodiskās mūzikas cienītāji varēs baudīt lirisku popmūziku, moderno roku, kā arī sadzirdēt indī mūzikas iezīmes lietuviešu popzvaigznes Daddy Was a Milkman, austrāliešu nu jau gandrīz sensacionālā dueta Royel Otis un pašmāju modernā roka apvienības Satellites LV izpildījumā.

Strauji un spēcīgi uzsākot muzikālo karjeru ar pasaules slavu ieguvušajām kompozīcijām Elevate un 2MS britu reperis Nemzzz stabili turas hiphopa mūzikas cienītāju un pazinēju redzeslokā kopš 2021. gada. Māksliniekam raksturīgās lirikas paspilgtina dinamiskie, daudzveidīgie, Jamaikas ritmu iedvesmotie bīti, piešķirot viņa mūzikas stilam daudzveidības šķautni.

Šīs vasaras karstākais pašmāju reperis Wiesulis, kurš pārliecinoši un teju pilnībā ar savu un sangvn jaunākā albuma en prise dziesmām pārņem Latvijas straumētāko pašmāju mūziķu singlu topu nenoliedzami parūpēsies par vēl lielāku un izcilāku šovu kā pagājušā gada festivālā!

Izpārdotas koncerttūres Eiropā, vairāk kā 4 miljoni ikmēneša klausītāju vietnē Spotify - Royel Otis šobrīd pārliecinoši piesaka savu kandidatūru, lai kļūtu par šīs vasaras festivāla lielāko apslēpto dārgumu. Pārliecinoši aizvien lielāku pasaules slavu gūstošais duets no Austrālijas būs kā svaiga gaisa malks tiem mūzikas cienītājiem, kurus muzikālajā skanējumā (p)ievelk indī mūzikai raksturīgie ģitāru rifi un ritmiski saistošas bungu iespēles.

Muzikāli augstvērtīgais Daddy Was a Milkman no Lietuvas sniegs baudpilnu, atmosfēriskas mūzikas piesātinātu koncertu. Viņa melodiskās balss skanējums un muzikālo pavadījumu papildinošās elektroniskās iespēles ļaus mierpilni patverties no festivāla kņadas.

Modernā roka apvienība Satellites LV ar jaunām dziesmām un jaunā sastāvā pēc ilgākas pauzes atgriežas uz festivāla Positivus skatuves. Uzsākot savu dalību festivālā jau no paša pirmā Positivus 2007. gadā Satellites LV ar koncertiem priecēja savas mūzikas piekritējus vairāku gadu griezumā un joprojām var lepoties ar to, ka tieši viņi uz Positivus festivāla dažādām skatuvēm koncertējuši vizbiežāk.

Atgādinām, ka šī gada Positivus festivālā uzstāsies amerikāņu dziedātājs, dejotājs un aktieris Džeisons Derulo, viens no Atlantas apvienības Migos mūziķiem Offset, britu rokgrupa Nothing But Thieves, pašmāju repa klasiķis Ozols un grupa Detlef. Lucavsalā šogad uztāsies arī britu dziedātājs, 2005. gada Mercury balvas ieguvējs Bendžamins Klementains, vairākkārtējs Grammy balvas laureāts, džeza pianists un vokālists Džeikobs Koljers (Jacob Collier – The Djesse Solo Show), kādreizējā grupas Arcade Fire dalībnieka Vila Batlera projekts Will Butler & Sisters Squares, kā arī Mančestras grupa Picture Parlour. Festivālā būs dzirdama arī dziedātāja Anželika Garsija, mākslinieks Džordans Vards, šī gada Supernovas pārsteigums – duets Vēstulēs, kā arī pērnā gada Eirovīzijas sensācija Citi zēni un daudzi citi.

Festivāls Positivus notiks 19. un 20. jūlijā Rīgā, Lucavsalā. Festivāla biļetes pieejamas www.positivusfestival.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja