Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivālā Positivus uzstāsies arī reperis Offset, Nothing But Thieves un Bendžamins Klementains

Šovasar festivālā Positivus Rīgā uzstāsies arī reperis Offset, britu rokgrupa Nothing But Thieves un pianists, dziesminieks Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine), informēja festivāla rīkotāju pārstāve Elva Lorence.

 

Turpinot festivālam piesaistīt hiphopa izpildītājus, pirmo reizi Rīgā uzstāsies "Offset". Viņš savas mūziķa gaitas 2011.gadā sāka Atlantas apvienībā "Migos", bet nesen izdevis otro solo albumu "Set It Off", kas pirmajā izdošanas nedēļā ticis straumēts 60 miljonu reižu. Lai popularizētu albumu, reperis devies ASV un Eiropas tūrē, kur viena no pieturām būs arī "Positivus" festivāls.

Britu rokgrupa "Nothing But Thieves" savas karjeras pirmsākumos jau uzstājās "Positivus" festivālā. Grupa izveidojās 2012.gadā un izdevusi trīs albumus un vairākus singlus. Grupas zināmākās dziesmas ir "Amsterdam", "Soda", "Is Everybody Going Crazy?", "Overcome", "Welcome to the DCC".

Britu mūziķis Klementains mūziķa gaitas sācis 2008.gadā Francijā, spēlējot bāros un pasākumos. Viņa pirmais projekts "Cornerstone" 2013.gadā guva atzinību no slaveniem mūziķiem. Viņa debijas albums "At Least for Now" 2015.gadā ieguva "Mercury" balvu.

Festivālā uzstāsies arī vairākkārtējs "Grammy" balvas ieguvējs, džeza pianists Džeikobs Koljērs (Jacobs Colliers), kurš popularitāti ieguvis ar albumu triloģiju "Djesse". Starp festivāla dalībniekiem būs arī Bruklinas indīroka grupa "Sister Squares", kas apvienojusies ar grupas "Arcade Fire" mūziķi Vilu Batleru. Grupa 2023.gadā izdeva pirmo kopīgo projektu "Will Butler + Sister Squares", kas guva atzinību, pateicoties tādām dziesmām kā "Willows" un "Long Grass".

Savukārt no Latvijas mūziķiem festivāla programmā iekļauta grupa "Detlef", kurai vienīgais albums "Tu izliecies par sevi" iznāca pirms 20 gadiem, un pēc tam grupa ilgus gadus nespēlēja. 2023.gadā tika sarīkots izpārdots koncerts "Palladium", kuram sekojis uzaicinājums grupai spēlēt festivālā. Festivālā uzstāsies arī viens no pirmajiem Latvijas reperiem Ozols, kurš karjeras gaitas sāka 1995.gadā ar grupu "Fact" un ir turpinājis regulāri izdot jaunus ierakstus un koncertēt.

Festivālā spēlēs arī jaunā Mančesteras indīmūzikas grupa "Picture Parlour", kas pagaidām mūzikas straumēšanas platformās publicējusi vien pāris dziesmas, populārākā no kurām ir debijas singls "Norwegian Wood".

Festivāla rīkotāji jau bija izziņojuši, ka viens no galvenajiem festivāla māksliniekiem būs amerikāņu dziedātājs Džeisons Derulo. Festivāls jūlijā notiks Lucavsalā.

Rīgas dome nolēmusi festivālu atbalstīt ar 200 000 eiro. Pēc festivāla rīkotāja Ģirta Majora savulaik stāstītā, salīdzinoši 2023.gadā festivāla izmaksas bijušas ap 2 miljoniem eiro, no kuriem aptuveni 1,3 miljoni eiro iztērēti mākslinieku honorāriem, tostarp pērnā gada festivāla galvenais mākslinieks, britu mūziķis Sems Smits izmaksājis nepilnu miljonu eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja