Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Kaupēn, mans mīļais piedzīvo koncertuzveduma pirmizrādi

Pirmizrādi koncertuzveduma versijā piedzīvojusi atjaunotā rokopera Kaupēn, mans mīļais. Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes kopdarbs šodienas kontekstā ieguvis vēl lielāku aktualitāti nekā pirms divdesmit gadiem, kad Liepājas teātrī notika rokoperas pirmuzvedums, informēja uzveduma rīkotāji.

Tas ir jauns skatījums uz Māras Zālītes darbā iekodētajiem vēstījumiem par mūsu sabiedrību, tās maldiem un mītiem. "Laikmets ir cits, un gados jaunā radošā komanda ir radījusi spēcīgu vēstījumu par vērtībām, kas liek katram no mums ieraudzīt savu atbildību un vietu kopējā tautas dzīves šodienas rakstā," saka jauniestudējuma režisore Paula Pļavniece.

Jaudīgu, ļoti interesantu un daudzšķautņainu tēlu Kaupēna lomā radījis jaunais un talantīgais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms: "Šis darbs nav viegls, bet ļoti bagātinošs un liek domāt par tādām lietām kā laiks, atbildība un izvēle. To visu spēcīgu emociju veidā abi autori arī ielikuši šajā darbā. Tas aizkustina mani un zinu, ka tas aizkustinās arī skatītājus."  

Nemainīga vērtība Dzejnieka lomā ir Zigfrīds Muktupāvels,  kurš lieliski iznes lomu un izdzied nu jau par leģendām kļuvušos hitus. Kaupēna mīļotās meitenes Vallijas loma Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas 3.kursa audzēknei Madarai Gailei ir īpašs izaicinājums, ar kuru 19 gadus jaunā aktrise tiek lieliski galā.

Lielu pienesumu devusi NMV Rīgas Doma kora skolas Mūziklu un Džeza nodaļas audzēkņu iesaiste vokālās pedagoģes Annijas Putniņas vadībā. Viņu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais  izpildījums rada īpašu dinamisku jaunības piesātinātu enerģētiku.

Jauniestudējumā piedalās arī Juris Bartkevičs, Anmary, Akvelīna Līvmane, Inese Pabērza, Zigurds Neimanis un paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā. Koncertuzveduma scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers. Koncertuzvedumu veidojusi Producentu grupa 7.

Koncertuzvedums būs skatāms 23. februārī Rīgā, VEF kultūras pilī, 29. februārī Alūksnes kultūras centrā, 13. martā Latgales vēstniecībā Gors, 14. martā Jelgavas kultūras namā, 22. martā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars un 28. maijā atkal Rīgā, VEF kultūras pilī. Izrādes plānotas arī rudenī. 

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

 

 

Top komentāri

UU
U
Vai sagaidīsim arī koncertuzvedumu "Rogoļev, mans mīļais"? Kā var radīt slavējošu darbu par slepkavu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja