Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gurni joprojām nemelo. Uz Rīgas kinoekrāniem – Milēna Fārmere, Šakira un Depeche Mode

Tikai vienā seansā! Koncertfilmu režisori akcentē franču dīvas Milēnas Fārmeres noslēpumaino seksapīlu, kolumbiešu zvaigznes Šakiras drāmu un britu grupas Depeche Mode lomu fanu dzīvē

Ceturtdien, 7. novembrī, plkst. 20 kinoteātrī Kino Citadele būs skatāms jutekliskās franču dīvas Milēnas Fārmeres koncerta ieraksts. Šā gada jūnijā viņa sniegusi deviņus grandiozus šovus Parīzes jaunajā stadionā La Défense Arena. Koncertu sērija pulcējusi 235 000 apmeklētāju. Dziedātāja uzstājas reti, nekomunicē ar faniem sociālajos tīklos, viņai pat nav oficiālas mājaslapas, tomēr Milēna Fārmere saglabā fenomenālu popularitātes līmeni. Viņas koncerts ir progresīvāko skatuves tehnoloģiju demonstrējums – šovs ir tik dārgs un sarežģīts, ka to nav bijis iespējams transportēt uz citām pilsētām. Tērpus Milēnai Fārmerei darinājis modes mākslinieks Žans Pols Gotjē.  

7. novembrī Parīzes šova ieraksts tiks demonstrēts kinoteātros visā pasaulē. Programmā iekļautas dziesmas, kas tapušas pēdējos trīsdesmit gados, to vidū ir arī raritātes kā, piemēram, kompozīcija L’horloge ar Šarla Bodlēra vārdiem. Šo dziesmu Milēna Fārmere nav izpildījusi kopš 1989. gada.

Trešdien, 13. novembrī, kinoteātros visā pasaulē – arī Rīgā (Kino Citadele un Splendid Palace, sākums plkst. 19) – tiks demonstrēta kolumbiešu dīvas, latino mūzikas ikonas Šakiras turnejas El Dorado World Tour (2018) laikā uzņemtā koncertfilma. Tajā skan kaislīgās dziedātājas labākās dziesmas angļu un spāņu valodā – Estoy aquí, Chantaje, La tortura, La bicicleta, Whenever, Wherever, She Wolf, Can’t Remember to Forget You, Waka Waka (This Time for Africa) un, protams, manifests Hips Don’t Lie.

Darbā neiztiek bez drāmas: filmas centrā ir Šakiras pārdzīvojumi, kas ir saistīti ar to, ka turneju nācies pārcelt uz vēlāku laiku sakarā ar dziedātājas balss saišu pārpūli, taču viņai ir izdevies triumfāli atgriezties uz skatuves – kurš gan par to būtu šaubījies!

21. novembrī uz kinoteātriem visā pasaulē dosies kulta britu grupas Depeche Mode cienītāji – tikai vienu vakaru uz lielajiem ekrāniem būs skatāma filma Depeche Mode: Spirits in the Forest. To uzņēmis grupas ilggadējais draugs un domubiedrs, kurš gadu desmitu garumā palīdzējis veidot DM vizuālo tēlu, – holandiešu fotogrāfs un režisors Antons Korbeins. Rīgā filma būs skatāma Kino Citadele (plkst. 19.20 un 20) un Splendid Palace (plkst. 19).  

2017./2018. gada sezonā Depeche Mode devās turnejā Global Spirit Tour un uzstājās vairāk nekā triju miljonu fanu priekšā 115 koncertos. Antona Korbeina filma ne tikai tver Depeche Mode enerģiju un šova krāšņumu, bet arī parāda, kā mūzika ir ieaudusies mākslinieku uzticamāko klausītāju dzīvē.

Caur sešu Depeche Mode fanu emocionālajiem stāstiem filma rāda ne tikai, kā un kāpēc grupas popularitāte un nozīme turpinājusi augt visā tās darbības laikā, bet arī piedāvā ieskatu mūzikas spējā vienot cilvēkus kopienās, pārvarēt nelaimes un veidot saikni, par spīti valodas, vietas, dzimuma, vecuma un apstākļu uzliktajām robežām. Filmā ir kombinēts turnejas Global Spirit Tour pēdējā, Berlīnes brīvdabas estrādē Waldbühne notikušajā šovā uzņemtais materiāls ar intīmiem dokumentāliem kadriem, kuros ir redzami DM fani dažādās pilsētās visā pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja