Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Imants Daksis ar koncertiem Rīgā un Liepājā prezentēs jauno plati Vientuļās revolūcijas

Dziesminieks Imants Daksis divos īpašos koncertos atzīmēs jaunās plates iznākšanu un 20 uz skatuves pavadītos gadus, informēja dziesminieka menedžere Alise Peniga.

Daksis par jauno albumu Vientuļās revolūcijas stāsta: "šīs dziesmas nu ir kļuvušas par skaņu celiņu veselam laikmetam, tomēr tāda nebūt nebija sākotnējā iecere. Mans mērķis bija radīt skaistu postfolka albumu - veltījumu Latvijas valsts simtgadei, kurā skanētu pārsvarā akustiski instrumenti un ģitāras pavadījumi tiktu aizstāti ar kokles pavadījumiem. Sajūtās izdzīvoju Pirmo pasaules karu un Latvijas Valsts pirmsākumus. Vairākus gadus nepārtraukti gremdējos reminiscencēs par karu, līdz tas pēkšņi kļuva par skaudru realitāti..."

Kopīgais albuma skanējums pauž mūziķa mīlestību pret tautas mūziku, pasaules mūzikas elementiem, postpanku, kā arī avangardiskiem elementiem.

Albuma A pusi ir iespējams noklausīties tiešsaistes mūzikas straumēšanas platformās

28. janvārī Daksis ar albuma prezentāciju uzstāsies Rīgā, kinoteātrī K Suns, savukārt 3. februārī notiks albuma prezentācija Liepājā – kultūras namā Wiktorija.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties tiešsaistē: https://fienta.com/s/imants-daksis-vientulas-revolucijas

Koncertu sākuma daļā izskanēs aktuālās albuma dziesmas, kuru noskaņā dominē skarbi skaistās melodijās ietērpts sāpīgs un reizē nosvērts pasaules vērojums, pēc tam Imants Daksis klausītājus priecēs ar savu skaistāko un noslēpumaināko šūpuļdziesmu izlasi, no kurām pazīstamākās ir Elpo, bērns!, Apziņas mijkrēslī dziļā pamostas bezgalība, Esība smaržo. Visbeidzot koncerta izskaņā būs iespēja pēc ilgāka laika vienkopus piedzīvot mūziķa visekspresīvāko dziesmu – Pasaule ir vaļā, Andromeda, mēs nākam!, Atvērts logs u.c. - izvirdumu, kuras iemantojušas nu jau leģendāru apzīmējumu "kliedzošais folks".

Albuma Vientuļās revolūcijas ierakstā piedalījušies: Imants Daksis (mūzika, vārdi, balss, ģitāra, skaņu efekti), Kristīne Ādmine-Liepa (kokle), Toms Valmiers (kontrabass), Mikus Čavarts (perkusijas), Miķelis Vanags (elektriskā ģitāra), Oskars Patjanko (Pēterburgas ermoņikas), Elizabete Helmane (balss), Ieva Zeidmane (klavieres) un Mārtiņš Krastiņš (skaņu režija).

 

 

 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja