Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Izdots Ziemeļlatgales vīru dziesmu albums

Viļakas novada folkloras kopa Upīte izdevusi Ziemeļlatgales vīru dziesmu albumu Padzīdam i…, kura ierakstā līdzās folkloras kopas dalībniekiem piedalījušies arī Renārs Kaupers, Kaspars Zlidnis, Jānis Strapcāns, Kristaps Rasims, Guntis Rasims, Katrīna Dimanta un citi

Jaunajā albumā, kas ir jau ceturtais folkloras kopas ieraksts, iekļautas septiņpadsmit Ziemeļlatgales dziesmas. Tās savas dzīves laikā no Upītes puses teicējiem pierakstījis novadpētnieks, dzejnieks, folklorists Ontons Slišāns (1948–2010). 2009. gadā Ontons Upītes Tautas namā vadīja meistardarbnīcu XX gadsimta pirmās puses visvairāk dziedātās dziesmas Upītes apkārtnē, kas bijusi kā ierosme folkloras kopas vadītāja Andra Slišāna idejai par šo dziesmu ierakstīšanu albumā.

Četrpadsmit albuma dziesmas ir tieši no šīs meistardarbnīcas, tās albumā papildinātas ar vēl trim Upītes puses dziesmām. Kā mazi bērni vīru dziesmu meistardarbnīcās savulaik piedalījās arī folkloras kopas dalībnieki, Ontona Slišāna mazbērni Kate un Domeniks Slišāni, kuri nu ir dziesmu 2020. gada apdaru autori.

Albuma ierakstā līdzās folkloras kopas Upīte dalībniekiem piedalījušies un Ziemeļlatgales dziesmas iedziedājuši arī Latvijā labi zināmi mūziķi – Renārs Kaupers, Kaspars Zlidnis, Jānis Strapcāns, Kristaps Rasims, Guntis Rasims, Katrīna Dimanta, Arnis Slobožaņins, tāpat ierakstā piedalījušies arī Viļakas katoļu draudzes prāvests Guntars Skutels, grupa Unknown Artist un citi. 

20. jūnijā Nemateriālās kultūras mantojuma centrs Upīte aicina uz tradicionālo ielīgošanu Viļakas novadā – pasākumu π-dzīdam, kas reizē būs arī albuma prezentācijas pasākums. Pasākumā piedalīsies folkloras kopa Upīte, grupas Unknown Artist, All Day Long, The Evening Sun un Kei-Rei.

Dziesmu Beidžu, beidžu garu celi var noklausīties šeit

Dziesmu Tāvs dālam naudu deve var noklausīties šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja