Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Jaunās paaudzes mūziķi festivāla Windstream koncertos

Latvijas, Igaunijas un Francijas jaunie mūziķi šogad piedalīsies pavasara festivālā Windstream, kas tiks atklāts 20. martā Lielajā ģildē, informēja pūtēju orķestra Rīga pārstāve Ilze Pleša. Atklāšanas koncertā uzstāsies vokālā grupa Framest, igauņu trompetists Ārne Ots un mežradznieks Māris Evelons. Nākamajos koncertos solisti būs franču arfiste Anaella Turē, vokālisti Liene Kinča un Valdis Jansons, klarnetisti Jānis Tretjuks un Raivo Lallo, diriģents Andris Poga.

Ārne Ots studējis Tallinas Mūzikas augstskolā pie sava tēva Avo Otsa. Viņu vienlīdz interesē klasiskā mūzika un džezs, apguvis arī sitaminstrumentu spēli. 2006. gadā Ā. Ots ieguva pirmo vietu trompetes spēlē Igaunijas Nacionālajā pūšaminstrumentu konkursā, 2009. gadā bija finālists Yamaha Starptautiskā trompetistu konkursā Hamburgā. Uzstājies kā solists ar virkni orķestru, tostarp Ukrainas kamerorķestri, Polijas Kamer-filharmonijas orķestri un vairākiem Igaunijas orķestriem. Šobrīd ir dalībnieks tādās igauņu grupās kā Ewert and the Two Dragons un 2 Quick Start. Mūzikas recenzenti atzīmē Ā. Otsa ekspresīvās interpretācijas un virtuozitāti. Šobrīd Ārne Ots jau ieradies Rīgā, lai šajā uzstātos festivāla atklāšanas koncertā Kokteilis Windstream gaumē

Savukārt franču arfiste Anaela Turē ieradīsies Rīgā pēc Lieldienām, lai piedalītos festivāla noslēguma koncertā 6. aprīlī Lielajā ģildē. Viņas panākumi konkursos aizsākušies 13 gadu vecumā un nozīmīgākie no tiem attiecas uz 2011. gadu – uzvara Concours Français de harpe un izcīnītā 4. vieta Grand Concours international de harpe Lily Laskine Parīzē.

Festivāla atklāšanas koncertā 20. martā gaidāma nozīmīga vokālās grupas Framest uzstāšanās ar jaunu repertuāru, kas iestudēts pašreizējā grupas sastāvā: Beāte Zviedre (soprāns), Lība Ērce (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons). Skanēs gan džeza standarti, gan latviešu mūzika kā Z. Liepiņa Krīt lapa, R. Paula, E. Īgenbergas, Ģ. Ramaņa, A. Kublinska un Jāņa Ķirša vokālās kompozīcijas. Jānis Ķirsis par jaunumiem Framest repertuārā saka: "Ir liela uzdrīkstēšanās, vienlaikus arī izaicinājums atskaņot skaņdarbus, kas komponēti pirms 30 - 40 gadiem, ko visi zina kā klasiku.  Būs arī jaundziesma Jauna diena (Rožu pilsētā), ko kopā ar Guntaru  Raču sarakstījām vasarā, kad pārstāvējām Latviju konkursā Jaunais Vilnis. Tagad tas skanēs vokālorķestrāli."

Jaunie un jau slavenie latviešu vokālisti Liene Kinča un Valdis Jansons būs solisti J. Brāmsa Vācu rekviēma atskaņojumā 24. martā Rīgas Domā, turklāt V. Jansons ieradīsies Rīgā nevis no savas mītnes pilsētas Milānas, bet no Lisabonas, kurš pašlaik gatavo Grāfa de Lunas lomu operas Trubadūrs iestudējumā.

Plašāka informācija par pavasara festivāla Windstream koncertiem ir pieejama šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja