Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kamerorķestris Accademia Baltica sāks koncertturneju Bēthovens un Baltija

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija aicina uz Latvijas valsts simtgades programmas notikumu – kamerorķestra Accademia Baltica koncertturnejas Bēthovens un Baltija pirmo koncertu, kas norisināsies 12. oktobrī plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē, informēja JVLMA Sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Bičule.

Orķestrī Accademia Baltica apvienojušies visu triju Baltijas valstu Mūzikas augstskolu talantīgākie studenti, un šajā mūzikas piedzīvojumā viņi dosies divu jaunu, bet jau ļoti pieredzējušu diriģentu – Modesta Barkauska (Modestas Barkauskas, Lietuva) un Gunta Kuzmas vadībā. Viņiem pievienosies solisti – obojisti Egils Upatnieks (Latvija) un Roberts Beinaris (Robertas Beinaris, Lietuva). Koncertus Rīgā un Viļņā diriģēs Modests Barkausks, savukārt Tallinā, Helsinkos un Sanktpēterburgā turneja turpināsies Gunta Kuzmas vadībā, atdzīvinot Baltijas mūziķu vēsturiskos kultūras krustceļus.

2018. gads bija simtgades svinību kulminācija visās Baltijas valstīs, bet 2019./2020.g. sezonā Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmija un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija svin savu simto dzimšanas dienu. Tik nozīmīgas jubilejas pieņemts svinēt ar paliekošām vērtībām, un viena no tādām ir Baltijas valstu Mūzikas akadēmiju studentu orķestris. Tā ir iespēja ne tikai nodibināt savstarpējus kontaktus un sajust piederību Baltijas kultūras telpai, bet arī sasniegt jaunas muzikālas virsotnes, jo 2021. gada pavasarī Baltijas Mūzikas akadēmijas sagaida sadarbības projekts ar Berlīnes Filharmoniķu Karajana akadēmiju.

Koncertturnejas programma klausītājus iepazīstinās ar atšķirīgiem un spilgtiem Igaunijas, Latvijas un Lietuvas komponistiem – Erki-Svenu Tīru, Pēteri Plakidi, Broņu Kutaviču un Justi Janulīti, kā arī dos iespēju novērtēt Bēthovena 7. simfonijas lasījumu jauno mūziķu izpildījumā. Mēģinājumu procesā, kas noritēs Rīgā no 8. līdz 12. oktobrim, ar jaunajiem talantiem strādās starptautiska pieredzējušu orķestra mūziķu komanda: Kremerata Baltica pirmie koncertmeistari Sandis Šteinbergs un Ēriks Kiršfelds, dāņu vijolnieks Arne Balks-Millers, altists Jurģis Juozapaitis (Lietuva), igauņu fagotists Pēters Sarapū, somu trompetists Mīka Sārinens un sitaminstrumentālists Kristians Martinezs (Kolumbija-Dānija). Accademia Baltica diriģenti ir vieni no interesantākajiem jaunās paaudzes diriģentiem Baltijā: mūsu pašu Guntis Kuzma un lietuviešu diriģents Modests Barkausks. Savukārt divi lieliskie obojisti – Robertas Beinaris un Egils Upatnieks satiksies Pētera Plakida Koncertā divām obojām un stīgu orķestrim.

Accademia Baltica kopumā sniegs sešus koncertus: Rīgā, Viļņā, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā, un Tallinā – jaunajā Igaunijas Mūzikas akadēmijas koncertzālē, Helsinku Mūzikas Centrā un Sanktpēterburgā. Koncertturnejas pēdējā pilsētā festivālā Starptautiskā konservatoriju nedēļa notiks divi koncerti. Pirmais no tiem būs festivāla atklāšanas koncerts pasaulslavenajā Sanktpēterburgas Filharmonijas zālē, savukārt otrais – Jāņa baznīcā (Eesti Kontsert filiāle Sanktpēterburgā).

Koncerts Bēthovens un Baltija skanēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē 12. oktobrī plkst. 18. Biļetes cena - 5 eiro; pensionāriem - 3 eiro, studentiem un skolēniem ieeja bez maksas. Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Pārējie kamerorķestra Accademia Baltica koncertturnejas Bēthovens un Baltija koncerti notiks:

Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā – 13. oktobrī plkst. 18;

Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā – 15. oktobrī plkst. 19;

Helsinku Mūzikas centrā – 17. oktobrī plkst. 19;

Sanktpēterburgas Filharmonijā – 19. oktobrī plkst. 19;

Sanktpēterburgas Jāņa baznīcā (Eesti Kontsert filiāle) – 20. oktobrī plkst. 19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja