Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kaņepes Kultūras centrā uzstāsies audiovizuālais projekts no ASV Arms and Sleepers

Otrdien, 10. martā, plkst. 21 Kaņepes Kultūras centrā uzstāsies audiovizuālais projekts no Amerikas Savienotajām Valstīm Arms and Sleepers. Koncertā tiks prezentēts devītais studijas albums Safe Area First. Tas ir pirmais no sešiem grupas mūzikas ierakstiem, kas tiks izlaisti līdz šī gada beigām, informēja koncerta rīkotāji.

"Šis ir ļoti konceptuāls projekts, kas daļēji balstās uz manu bērnību un pusaudžu gadiem, kad es, būdams bosniešu bēglis, ceļoju pa pasauli. Tas ir arī mēģinājums izpētīt manis paša augošo satraukumu par savas eksistences nozīmi un tās neizbēgamo un tuvojošos beigu datumu. Katrs izdevums būs tematiski vērsts uz kādu cilvēka dzīves aspektu," tā par albumu un tā daļām stāsta grupas koncertējošais dalībnieks Mirza Ramičs (Mirza Ramic).

Allaž mainīgo grupas kodolu veido divi bostonieši – Mirza Ramičs un Makss Lūiss (Max Lewis), kuri kopš 2006. gada savā mūzikā nemitīgi ieviesuši arvien jaunas skaņas, atsauces, instrumentus un ritmiskos zīmējumus, tādējādi variējot ar daudzo ierakstu un koncertuzstāšanos radīto noskaņu. Jau vairāk nekā desmit gadus Mirza un Makss ir pētījuši triphopa, elektroniskās, hiphopa un ambientās mūzikas žanrus ar pārsteidzošu un smalku veiklību. Tāpēc tikai likumsakarīgi, ka duets, kurš tik dziļi ir pētījis dažādu skaņu un stilu uzbūvi, 2020. gadā iesoļoja ar savu līdz šim vērienīgāko un daudzšķautņaināko projektu – sešu ierakstu izlaidumu. 

Šajā laikā dienasgaismu ieraudzījuši ap divdesmit dažādi izdevumi, projektam veidojušās dažādas ievērību cienīgas un veiksmīgas mākslinieciskas sadarbības – ar Tomu Broso (Tom Brosseau), Filipu Džeimisonu (Philip Jamieson) no grupas Caspian, Benu Šepardu (Ben Shepard) no ansambļa Uzi & Ari un citiem. Dueta koncertējošais dalībnieks Mirza sniedzis neskaitāmus koncertus Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Āzijā un, protams, Eiropā, izpelnoties daudzu jo daudzu klausītāju un profesionāļu atzinību. Mirza arī pārstāvēs apvienību Kaņepes Kultūras centrā 10. martā.

Biļetes ierobežotā skaitā 5 EUR Bezrindas.lv, 8 EUR pie ieejas.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja