Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Atbrīvojiet savu ķermeni

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Atbrīvojiet savu ķermeni

Zirgu pastā notiks horeogrāfes Elīnas Lutces un mākslinieces Kristas Dzudzilo izrāde Korpuss, kura izvirzīta Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā. Iestudējumā mākslinieces pēta ķermeni, tā komunikāciju ar ārpasauli un pašam ar sevi. Viņas uzdod jautājumu par cilvēka un ķermeņa ierobežojumiem – gan citu noteiktiem, gan pašu izvēlētiem: "Ķermenis kustas, un veidojas komunikācija ar vidi, savu un citu ķermeni. Šī komunikācija ir apzināta, taču tajā ir daudz automātiska. Ķermenis ir pakļauts ierobežojumiem, cilvēks ir pieradis pie tiem, tie kļūst par daļu no tā un daļu no ķermeņa valodas. Barokālā forma ir hiperbola mūsdienu ierobežotajam cilvēkam. Vēlmei būt skaistam pat tad, ja ir grūti ne tikai kustēties, bet pat elpot."

Korpuss Zirgu pastā (Dzirnavu ielā 46) 10., 11.X plkst. 18. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7–10

Eirovīzijas atblāzma

Rīgā uzstāsies šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs zviedrs Monss Selmerlēvs. Viņš iepriecinās ar hitu Heroes un citām albuma Perfectly Damaged kompozīcijām. Šova īpašā viešņa būs dziedātāja Aminata, viņa iesildīs Monsa Selmerlēva koncertu Rīgā un Tallinā. Aminata piedāvās sava debijas albuma Inner Voice programmu un Eirovīzijas grāvēju Love Injected.

Monss Selmerlēvs Koncertzālē Palladium 13.X plkst. 20.30. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 33

Saulē

Cēsīs notiek gleznotāja Rituma Ivanova personālizstāde Kadri. Tajā iekļautas vairākas darbu sērijas, arī 2015. gadā radītais cikls Saulē, kura iedvesmas avots ir bijusi darbība mākslas rezidencē Abū Dabī – tur sākusies silto, saules gaismas pielieto portretu sērija.

Ritums Ivanovs Izstāde Kadri Cēsu Izstāžu namā līdz 18.X

Stabulnieks un Čaks

Dienā, kad Uldim Stabulniekam apritētu 70 gadu, viņa piemiņa tiks godināta koncertā Stabulnieks. Čaks. Rīga. Uldis Stabulnieks dzimis un audzis pašā Rīgas sirdī – Marijas ielā, pārdesmit metru attālumā no nama, kurā dzīvojis Aleksandrs Čaks. Abi mākslinieki savā daiļradē apliecinājuši mīlestību Rīgai. Koncertā piedalīsies Ojārs Grinbergs, Jānis Skanis, Juris Vizbulis, Ieva Pļavniece u. c.

Koncerts Koncertzālē Rīgā 8.X plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

Nevainojams stils

Rudens kamermūzikas festivāls piedāvā tikšanos ar vienu no Eiropas spožākajām ērģelniecēm Ivetu Apkalnu. Šodien, 8. oktobrī, plkst. 19 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā viņa muzicēs kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga. Skanēs Johana Sebastiāna Baha un Paula Hindemita mūzika. Savukārt piektdien, 9. oktobrī, plkst. 19 Mazajā ģildē notiks festivāla koncerts, kurā uzstāsies Vācijā rezidējošais klavieru kvartets Et Arsis. Programmā – Pētera Vaska Klavieru kvartets, Gustava Mālera vienīgais instrumentālās kamermūzikas opuss Klavieru kvartets la minorā un Johannesa Brāmsa klasiski veidotais Hamburgas perioda meistardarbs Klavieru kvartets sol minorā.

Koncerti Rudens kamermūzikas festivāls. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Dejo superzvaigznes

Uz Kino Citadele ekrāna tiešraidē no Maskavas Lielā teātra varēs noskatīties Ādolfa Adāna baletu Žizele Jurija Grigoroviča horeogrāfijā. Galvenās lomas atveidos superzvaigznes – Lielā teātra un Milānas La Scala prīma Svetlana Zaharova un viesmākslinieks Sergejs Poluņins. Informācija par jaunās sezonas pārraidēm no Lielā teātra – www.forumcinemas.lv.

Žizele Kino Citadele 11.X plkst. 18. Biļetes EUR 14 (pieaugušajiem), EUR 8,40 (bērniem) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja