Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Elegances kultivēšana turpinās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Elegances kultivēšana turpinās

Muzejā Rīgas birža atklāta izstāde Leons Baksts un viņa laiks. Tā veltīta ievērojamā Krievijas gleznotāja, scenogrāfa, grāmatu ilustratora, kostīmu mākslinieka un dizainera Leona Baksta 150. dzimšanas dienai. Viņš ir pazīstams kā Sergeja Djagiļeva trupas Ballets Russes izrāžu mākslinieks. Leons Baksts kļuvis par vienu no orientālisma modes radītājiem un eksotikas elegances kultivētājiem Eiropā XX gadsimta sākumā. Mākslinieks dzīvojis un strādājis Sanktpēterburgā un Parīzē, tāpēc viņa talants pieder gan krievu, gan franču kultūrai. Ekspozīcijā iekļautas Leona Baksta kostīmu skices, portretu zīmējumi, izrāžu oriģinālkostīmi, afišas un fotomateriāls. Lielākā daļa izstādes eksponātu ir atceļojusi no Sanktpēterburgas un Minskas.

Leons Baksts un viņa laiks Muzejā Rīgas birža līdz 28.VIII

Plaisa kalendārā

Daugavgrīvas cietoksnī notiks pirmais festivāls Komēta, kuru rīko Kaņepes Kultūras centra vadītājs Dāvis Kaņepe. Forums pulcēs alternatīvi noskaņotus brīvdomātājus. Komēta tiek pieteikta kā "kosmisks kultūras festivāls, plaisa kalendārā, brīnums, kam neizbēgami jānotiek". Dalībnieku saraksts ir apjomīgs un iespaidīgs. Nepalaidiet garām Bjorkas iecienītākā mūziķa – Omara Suleimana (Sīrija) – uzstāšanos.

Festivāls Komēta Daugavgrīvas cietoksnī Rīgā 7.–9.VII. Biļetes Kaņepes Kultūras centrā un www.eventbee.com EUR 20–50 festivalskometa.com

Solo

Kultūras pils Ziemeļblāzma parkā notiek vasaras brīvdabas koncerti. Šovakar uzstāsies ambientās un elektroniskās mūzikas autors, producents un multiinstrumentālists Raimonds Tiguls. Koncertā skanēs viņa oriģinālmūzika.

Raimonds Tiguls Kultūras pils Ziemeļblāzma parkā 7.VII plkst. 20. Ieeja bez maksas

Svētki nekad nepāriet

Imantdienas – Imanta Kalniņa mūzikas svētki – svin 40 gadu jubileju, kas zīmīgi saskan ar komponista 75. dzimšanas dienu. Skanēs gan jaunas dziesmas, gan labi pazīstamas melodijas. Uzstāsies grupas Turaidas Roze, Raxtu Raxti un Autobuss debesīs. Savukārt Renārs Kaupers un dzimtenē sen nedzirdētā Agnese atdzīvinās 1997. gada albuma Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet dziesmas.

Imantdienas Cēsu Pils parka estrādē 9.VII plkst. 20. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

Baroka meistardarbi

Nedēļas nogalē Rīgā un Rundālē skanēs 22. Starptautiskā senās mūzikas festivāla koncerti. Šovakar Rīgas Domā festivālu atklās Latvijas Radio koris senās mūzikas pētnieka Pītera Filipsa vadībā. Piektdien, 8. jūlijā, Sv. Jāņa baznīcā Itālijas baroka orķestrim Coin du Roi pievienosies soprāns Elīna Šimkus. Sestdien, 9. jūlijā, publika tiek gaidīta Rundāles pilī. Mazos klausītājus priecēs koncertuzvedums Varde par princesi. Pēc tam notiks vēl četri koncerti – kopā ar baroka orķestri Collegium Musicum Riga uzstāsies kontrtenors Sergejs Jēgers; dzirdēsim Beļģijas ansambli La Cetra d’Orfeo un Itālijas orķestri Coin du Roi. Festivālu noslēgs kamerorķestris Kremerata Baltica.

Senās mūzikas festivāls Rīgā 7.–8.VII ; Rundālē 9.VII . Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–20

Karmena Dzintaros

No 11. līdz 16. jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks Jūrmalas festivāls. To atklās pianista Vestarda Šimkus un trompetista Sergeja Nakarjakova koncerts (11.VII). Aktieris Ivars Kalniņš uzstāsies ar programmu KinoTeātris (12. VII). Akordeoniste Ksenija Sidorova iepazīstinās ar savu albumu Carmen (13. VII; attēlā). Tenors Aleksandrs Antoņenko dziedās pianista Daniela Pavļuta pavadījumā (14.VII).

Jūrmalas festivāls Dzintaru koncertzālē 11.–16.VII. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja