Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Mūzikas plūdums nepārtrūkst

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Mūzikas plūdums nepārtrūkst

Divus koncertus Rīgā sniegs ukraiņu izcelsmes kanādiešu pianists un komponists Ļubomirs Meļņiks. Ar apbrīnojamu aizrautību un neatlaidību viņš kopš 1968. gada pārstāv t. s. nepārtraukto mūziku (continuous music) – savu klaviermūzikas valodu, kuras plūdums, šķiet, nekad neapraujas un nepārtrūkst. Ļubomirs Meļņiks ir gan pilnīgas nodošanās savam instrumentam apliecinājums, gan reizē paša radītās mūzikas un muzicēšanas manieres gūsteknis. Laiku, kas netiek veltīts spēlēšanai, mūzikas radīšanai, nošu pierakstu caurlūkošanai un koriģēšanai, viņš uzskata par izniekotu. Virtuozā klavierspēles tehnika Ļubomiram Meļņikam ļauj radīt virstoņus, kas jaucas, savā starpā saduras un brīžiem rada jaunas melodijas. Beigu beigās sākotnējā kompozīcija pārvēršas līdz nepazīšanai.

Ļubomirs Meļņiks Zirgu ielas koncertzālē 23., 24.XI plkst. 19. Biļetes www.bezrindas.lv EUR 17

Jaunā džeza arhitekts

Festivāls Rīgas ritmi aicina uz amerikāņu trompetista, komponista un producenta Kristiana Skota koncertu. Kritiķi 32 gadus veco mākslinieku uzskata par jaunās fusion mūzikas un džeza arhitektu. Kristians Skots rada skanējumu, kurš nav piesaistīts noteiktam žanram: viņš saplūdina džezu ar alternatīvo roku un hiphopu. Trompetists ir sadarbojies ar grupu Radiohead, reperi Mosu Defu un dziedātāju Prinsu.

Kristians Skots Mūzikas namā Daile 24.XI plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 15–25

Pulsē

Grupa The Sound Poets trijos vakaros koncertzālē Palladium Rīga atzīmēs sava otrā albuma Pulsē iznākšanu. Tas ierakstīts nevis studijā, bet mājās Jumurdas ezera krastā, tāpēc mūzikas noskaņojums un saturs šoreiz ir daudz intīmāks.

The Sound Poets Koncertzālē Palladium 25., 26., 27.XI plkst. 19.45. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

Verdi kaislības

Šovakar režisores Margo Zālītes veidotajā Džuzepes Verdi Rigoleto iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā (LNO) dziedās spožs solistu ansamblis. Titullomā iejutīsies baritons Armands Siliņš (Latvijas gāzes balvas 2015 ieguvējs kategorijā Labākais operas solists). Džildu atveidos krievu koloratūrsoprāns Olga Pudova, hercogu – ukraiņu tenors Dmitro Popovs. Pie diriģenta pults – Mārtiņš Ozoliņš.

Rigoleto LNO 19.XI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–33.

Romāns dejas valodā

Uz Latvijas Nacionālās operas skatuves tiks izrādīts balets Lielais Getsbijs. Tas ir starptautisks projekts, kura autori ir viens no pieprasītākajiem krievu estrādes komponistiem Konstantīns Meladze un amerikāņu horeogrāfs, slavenās laikmetīgā baleta kompānijas Complexions dibinātājs Dvaits Rodens. Frānsisa Skota Ficdžeralda romāna iedvesmotā iestudējuma pirmizrāde notika pirms gada Sanktpēterburgā. Titullomu atveido Marijas teātra premjers Deniss Matvijenko. "Mēs vēlējāmies maksimāli attālināties no XX gadsimta 20. gadiem, taču atstājām vieglu tā laikmeta patinu un šarmu," saka Dvaits Rodens. Uzvedumā savienojas klasiskais balets, modernā deja un cirka elementi.

Lielais Getsbijs LNO 23.XI plkst. 20; 24.XI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 40–200

Tas vārds. Daugava

Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava piedāvā programmu Tas vārds. Daugava. Šajā uzvedumā, kuru veido režisore Paula Pļavniece, pretstata spogulī viens otrā veras Raiņa vīrišķais un Aspazijas sievišķais, harmonisku līdzsvaru meklē kolektīvais un individuālais. Abu dižgaru dzejas rindas tiek lasītas Jāņa Lūsēna (Aspazijas Tas vārds) un Mārtiņa Brauna (Raiņa Daugava) mūzikā.

Latvijas Radio koris Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē 19.XI plkst. 19; Dzintaru koncertzālē 21.XI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja