Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Nākamā pietura – arhīvs

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus 

Nākamā pietura – arhīvs

Rīgas mākslas telpā notiks starptautiska izstāde Pazudis arhīvā. Tā pievēršas Latvijas Laikmetīgās mākslas centra arhīvam, kas ne vien uzkrāj un sakārto informāciju par pašmāju mākslas procesiem, sākot no 60. gadiem līdz mūsdienām, bet arī veido savdabīgu vietas vēsturi, tagadni un nākotni. Izstādē arhīvs tiks skatīts gan tuvplānā, gan plašākā kontekstā. Ekspozīcijā piedalīsies latviešu un ārvalstu mākslinieki. Izstādi papildinās izglītības programma Lielā lupa, kuras mērķis ir interesantā veidā iepazīstināt bērnus un jauniešus gan ar laikmetīgās mākslas valodu, gan ar Latvijas mākslas un kultūras vēsturi. Attēlā – fragmenti no Alberto Barajas instalācijas Comparative Studies, Herbarium of Artificial Plants.

Pazudis arhīvā Rīgas mākslas telpā 5.II–27.III

Skaņu stāstnieks

Dzintaru koncertzālē notiks Vestarda Šimkus solokoncerts. "Šo programmu, kuras laikā nostaigāsim klaviermūzikas ceļu no Mocarta, Šūberta, Šopēna un Lista līdz Ravelam, Debisī, Blūmenfeldam un Skrjabinam, es izveidoju, iedvesmojoties no programmām, kādas XX gadsimta sākumā mēdza atskaņot un ieskaņot Sergejs Rahmaņinovs, Jozefs Hofmanis, Vladimirs Horovics, Felikss Blūmenfelds un citi tā laika izcilākie pianisti," stāsta mūziķis.

Vestards Šimkus Dzintaru koncertzālē 5.II plkst. 19.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–40

Komēdija

Latvijas Nacionālajā operā pēdējo reizi būs dzirdama Sergeja Prokofjeva komiskā opera Mīla uz trim apelsīniem. Diriģents Atvars Lakstīgala. Lomās Romāns Poļisadovs, Raimonds Bramanis, Ilona Bagele, Rihards Mačanovskis, Mihails Čuļpajevs, Armands Siliņš, Krišjānis Norvelis.

Mīla uz trim apelsīniem LNO 4.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–30

Filipa Glāsa maģija

Jauniešiem un pārējiem klausītājiem adresētā cikla Koncertsarunas ar Goran Gora turpinājumā šodien Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Kaspara Ādamsona vadībā atskaņos amerikāņu komponista Filipa Glāsa Otro koncertu čellam un orķestrim. Solo spēlēs jaunais čellists Kristaps Bergs. Glāss šajā opusā izmantojis mūziku, kuru sacerējis režisora Godfrija Redžo filmai Naqoyqatsi.

Koncertsaruna Lielajā ģildē 4.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7

Svētki mūs vieno

Laikmetīgās dejas kompānija Ārā aicina uz Agates Bankavas izrādi Rauts, kura vēsta par cilvēku kopienu, kuras dzīve ir nebeidzama jautrība un svētki. Tā ir dzīves svinēšana mūža garumā. Rautā var laiski koķetēt, baudīt jaunību un nerimstošu dzīvesprieku. Izrādes formāts ļauj skatītājiem būt svinību dalībniekiem un viesiem, kuriem jāļaujas līksmības atmosfērai, ko rada 13 dejotāju. Horeogrāfe Agate Bankava 2015. gadā absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas horeogrāfijas bakalaura programmu. Par izrādi Rauts festivālā Patriarha rudens viņa saņēmusi Nacionālā teātra balvu – iespēju iestudēt izrādi 2016.–2017. gada sezonā.

Rauts Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 5.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8

Uz Parīzi pie Edītes

Kinoteātrī Splendid Palace notiks dziedātājas un pianistes Katrīnas Gupalo un pianista Andreja Osokina koncertizrāde 100 gadi ar Piafu, kas veltīta Edītes Piafas simtgadei. Programmā savienojas estrāde un klasiskā mūzika, kas iedvesmojusi Edīti Piafu un radījusi atmosfēru tā laika Parīzē, – Ravels, Satī, Stravinskis un Debisī. Koncertā iekļauti Edītes Piafas hiti un mazāk zināmās pēdējo gadu dziesmas.

100 gadi ar Piafu Kinoteātrī Splendid Palace 11.II plkst. 19. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25–45 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja