Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

KDi iesaka: Tuvāk Eiropas mākslas apvārsnim

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Tuvāk Eiropas mākslas apvārsnim

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ar plašu retrospekciju, kas aptver vairāk nekā 150 darbu, godina gleznotāju Jani Rozentālu (1866–1916). Viņa 150. dzimšanas diena ir iekļauta UNESCO svinamo dienu kalendārā. Talantīgo un mērķtiecīgo Saldus pagasta lauku kalēja dēlu, kurš XIX gadsimta 80.–90. gadu mijā Pēterburgas Ķeizariskajā mākslas akadēmijā izskolojās par profesionālu gleznotāju, Latvijas mākslas vēsturē piemin kā iemīļotāko un vispusīgāko nacionālās mākslas pamatlicēju. Janis Rozentāls līdzās Vilhelmam Purvītim un Johanam Valteram ir viens no nedaudzajiem laikabiedriem, kas Latvijas vizuālo mākslu ap 1900. gadu pietuvināja lielo Eiropas mākslas centru apvārsnim.

Izstāde

Janis Rozentāls (1866–1916). Māksla un tehnika LNMM 13.VIII–30.X

Āfrikas enerģija

Dzintaru koncertzālē līdz svētdienai, 14. augustam, turpināsies festivāls Summertime aicina Inese Galante, kas piedāvā aizraujošu klasikas, pasaules mūzikas un džeza programmu. Sestdien, 13. augustā, festivālā uzstāsies ar Grammy apbalvotā Francijā dzīvojošā Kotdivuāras dziedātāja, dejotāja un perkusioniste Dobē Njaorē. Koncertā viņa atklās Āfrikas mūzikas daudzveidību.

Dobē Njaorē

Dzintaru koncertzālē 13.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–50 

Ironija 

Dzintaru koncertzālē uzstāsies Krievijas populārākā rokgrupa Ļeņingrad, kuras līderis ir nevaldāmais dzejnieks Sergejs Šnurovs. Pēdējos 15 gados tieši Ļeņingrad dziesmās visprecīzāk un visironiskāk tiek portretēta pasaule, kurā mēs dzīvojam.

Grupa Ļeņingrad

Dzintaru koncertzālē 17.VIII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 45–180

Gēršvina šedevrs

Šovakar Liepājā skanēs Džordža Gēršvina operas Porgijs un Besa koncertiestudējums Viestura Kairiša režijā. Saskaņā ar Gēršvina ieceri galve, Džermēnu Smitu, Lesteru Linču un Rodniju Klārku. Pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģenta pults – Andris Poga.

Porgijs un Besa

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 11.VIII plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–50

Raksturu galerija 

Uz Dailes teātra skatuves Liepājas teātris piedāvās pagājušās sezonas jauniestudējumus. 12. augustā varēs noskatīties drāmu Ziloņcilvēks Lauras Grozas-Ķiberes režijā. Tas ir stāsts par reālu personu – Džonu Meriku. Viņš dzīvojis Viktorijas laikmeta Londonā un sava kroplā ķermeņa dēļ iesaukts par Ziloņcilvēku. 13. augustā notiks izrāde Portreti. Vilki un avis, kuru pēc Aleksandra Ostrovska lugas iestudējis Viesturs Meikšāns. Režisors iestudējumu veidojis kā portretu galeriju, vienlīdz lielu nozīmi piešķirot katram lugas tēlam. 12. un 13. augusta Dailes teātra Mazajā zālē tiks spēlēta Herberta Laukšteina monoizrāde Cilvēks, kas vairās no lifta Gaļinas Poļiščukas režijā.

Liepājas teātris

Viesizrādes Dailes teātrī 12.–13.VIII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20 

Čo-Čo-sanas ciešanas

Uz Kino Citadele lielā ekrāna būs skatāms Džakomo Pučīni traģēdijas Madama Butterfly ieraksts, kas tapis šā gada pavasarī Ņujorkas Metropolitēna operā. Titullomu atveido Latvijas soprāns Kristīne Opolais – viena no spilgtākajām Pučīni mūzikas interpretēm. Viņas partneris izrādē ir tenors Roberto Alanja. Pie diriģenta pults stājies Karels Marks Šišons – tā ir viņa debija Metropolitēna operā.

Madama Butterfly

Kino Citadele 17.VIII plkst. 18.30

Biļetes EUR 10,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja