Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Visa uzmanība taustiņmūzikai

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Visa uzmanība taustiņmūzikai

Ventspilī tiek rīkots pirmais starptautiskais taustiņmūzikas festivāls Takts, kas piedāvās sešus koncertus. Sestdien, 5. decembrī, notiks Lielbritānijas un Francijas mākslinieku projekta Radioland priekšnesums, kurš veltīts grupas Kraftwerk albuma Radio-Activity 40 gadu jubilejai un kurā Kraftwerk materiāls tiek pamatīgi modificēts. Tajā pašā vakarā kopā ar Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu uzstāsies amerikāņu pianists un komponists Korijs Smits (attēlā). Viņš izpaužas klasikā, improvizācijā, džezā un laikmetīgajā repertuārā. Ventspilī būs dzirdama Korija Smita autormūzika, Mortona Feldmana, Salvatores Šarrīno un citu komponistu opusi. 6. decembrī festivālu noslēgs Vladislava Nastavševa koncerts.

Takts Ventspils teātra namā Jūras vārti 4.–6.XII. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 5,50–14

Kas smejas pēdējais

Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa Latvijas Nacionālajā teātrī iestudējusi Viktora Igo romānu Cilvēks, kas smejas. Tā ir muzikāla izrāde, kuras komponists ir Imants Kalniņš, dramatizējuma un dziesmu tekstu autors – Viks (dziesmu cikls tapis 70. gados, toreiz izrāde līdz galam netika iestudēta). Jauniestudējuma muzikālais vadītājs – diriģents Ainārs Rubiķis.

Cilvēks, kas smejas Nacionālajā teātrī 3., 4.XII plkst. 19; 6.XII plkst. 12 un 18; 8., 17., 23.XII plkst. 19; 26.XII plkst. 18; 30.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–22

Ziemeļi

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un somu maestro Petri Sakari programma ir veltīta somu skaņraža Žana Sibēliusa un dāņa Kārla Nilsena 150 gadu jubilejai. Skanēs Nilsena Koncerts klarnetei un orķestrim, Sibēliusa simfoniskā poēma Tapiola un 1. simfonija.

LNSO Lielajā ģildē 4.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzē EUR 10–15

Gleznas kustībā

Rīgas mākslas telpā notiek gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas multimediālā retrospekcija Sapņu upe. Īpaša noskaņa izstādē tiek panākta ar kustības, skaņas, gaismas, animācijas efektu un digitālo tehnoloģiju izmantošanu. Dažādām gleznu daļām tiek piešķirta kustība. Lai kur skatītājs vērstu skatienu, visur ir krāsas un kustīgas formas – mākslinieces radītie triepieni ievibrējas un iegūst apjomu.

Kristīne Luīze Avotiņa Izstāde Sapņu upe Rīgas mākslas telpā līdz 10.XII

Skaistā traģēdija

Kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Maskavas Lielā teātra būs skatāms mūsdienu horeogrāfijas klasiķa Džona Neimeiera balets Kamēliju dāma, kura pamatā ir Aleksandra Dimā romāns. Izrādē skan Šopēna mūzika. Šo baletu Neimeiers iestudējis Štutgartē 1978. gadā, savukārt Lielā teātra repertuārā tas ir kopš 2014. gada. Galvenajās lomās – Svetlana Zaharova un Edvīns Revazovs.

Kamēliju dāma Kino Citadele 6.XII plkst. 17. Biļetes EUR 8,40 (bērniem), EUR 14 (pieaugušajiem)

Pilnīgi viens

1. decembrī izdots grupas Instrumenti dalībnieka Jāņa Šipkēvica debijas minialbums. Par godu šim notikumam viņš rīko koncertu sēriju Shipsea Kristiana Karla fon Stricka villā Briāna ielā – turpat, kur uzstājās septembrī. Koncertā skanēs dziesmas ar Federiko Garsijas Lorkas, Raiņa, Agneses Krivades un tautas vārdiem, Ludviga van Bēthovena, Filipa Glāsa klaviermūzika un paša Jāņa Šipkēvica jaundarbi.

Shipsea Villā Aristida Briāna ielā 9 8.–29.XII plkst. 20. Biļetes www.ekase.lv EUR 24 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja