Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Klajā nāk grupas Ezeri otrais albums Sāls

Grupa Ezeri laidusi klajā savu otro studijas albumu Sāls. 14. novembrī plkst. 21 Kaņepes kultūras centrā norisināsies koncerts, kurā būs iespēja iegādāties albuma jauno albumu, kā arī dzirdēt vairākus pirmatskaņojumus, informēja grupas pārstāve.

Albums Sāls tapis divu gadu garumā, ierakstus veicot dažādās studijās, mēģinājumu telpās un arī lauku mājās. Tā skanējums ir eklektisks gan no kompozīcijas, gan aranžijas viedokļa  - albumā izmantoti dažādi popmūzikai raksturīgi instrumenti, kā arī stīgu trio, saksofoni, elektronika, samplēšana, ko visu caurvij cilvēka balss.

Albumā  iekļautas 10 kompozīcijas - puse skan latviski, puse angliski. Grupa Ezeri ieturējusi iepriekš uzņemto kursu, kausējot dažādus muzikālos žanrus, meklēdami proporcijas starp harmonisko un nepieradināto. Albumu ierakstījis Krišs Veismanis un Kristaps Andris Austers, miksējis Krišs Veismanis, masterējis Bastiaan Kuijt. Albuma vāciņa dizainu veidojusi māksliniece Estere Betija Grāvere.

Albuma ierakstā piedalījušies arī mūziķi Evija Vēbere un Jānis Šipkēvics (Shipsea), kā arī virkne instrumentālistu (saksofonists Kristaps Lubovs, vijolniece Laura Muskare, altiste Marta Rācene, čellists Kristers Šīmanis un mākslinieks, modulāro sintezatoru entuziasts Kārlis Vītols).

Grupa Ezeri pie Latvijas mūzikas apvāršņa parādījās 2016. gadā, kad tika izdots grupas debijas albums Ogle (nominēts Latvijas ierakstu gada balvai Zelta Mikrofons 2016 kategorijā Labākā debija), ko atzinīgi novērtēja gan klausītāji, gan kritiķi. Grupa uzstājusies teju visos Latvijas festivālos, iesildījuši tādus starptautiski zināmus māksliniekus kā Ghostpoet un Kelsey Lu, izveidojusi koncertprogrammu Lēnās dejas kopā ar teātra režisoru un mūziķi Vladislavu Nastavševu.

Albumu var atrast mūzikas vietnēs Spotify, Bandcamp, Tidal, iTunes, Deezer, Google Play un YouTube Music vietnēs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja