Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Komponiste Lolita Ritmanis nominēta Pasaules filmu mūzikas balvai par filmai Dvēseļu putenis radīto skaņu celiņu

Amerikā dzīvojošā latviešu komponiste Lolita Ritmanis nominēta Pasaules filmu mūzikas balvai (World Soundtrack Awards) kategorijā Publikas izvēle (Public Choice) par vēsturiskajai kara drāmai Dvēseļu putenis radīto skaņu celiņu. Filma iekļauta arī Tenerifes Starptautiskā filmu mūzikas festivāla Fimucite konkursa sadaļā Fimucinema, informēja filmas pārstāvji.

Pasaules filmu mūzikas balvai (World Soundtrack Awards) dažādās kategorijās nominēti skaņu celiņi tādiem kino un televīzijas darbiem kā Joker, 1917, Star Wars: The Rise of Skywalker, Hollywood, The Morning Show, Watchmen, The Two Popes un citiem. Filmas Dvēseļu putenis mūzika iekļauta kategorijā Publikas izvēle, kur filmu mūzikas fani visā pasaulē varēja nobalsot par, viņuprāt, labāko filmu mūzikas celiņu pēdējo 12 mēnešu laikā.

"Jūtos ļoti pagodināta saņemt šo nomināciju. Pateicos ikkatram, kurš balsoja par manis komponēto mūziku filmai Dvēseļu putenis," pauž komponiste Lolita Ritmanis.

Pasaules filmu mūzikas balvu pasniegšanas ceremonija jau tradicionāli ir kulminācija Ģentes Filmu festivālā, kas norisināsies no šī gada 13. līdz 24. oktobrim, un gadu gaitā kļuvusi par tikšanās vietu filmu mūzikas komponistiem no visas pasaules. Šogad, pielāgojoties aktuālajiem apstākļiem, divdesmitā mūzikas balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies tiešsaistē no kinoteātra Kinepolis Ģentē 24. oktobrī.

Filma Dvēseļu putenis iekļauta un tiks izrādīta Tenerifes Starptautiskā filmu mūzikas festivāla Fimucite konkursa sadaļā, kurā no 21. līdz 25. septembrim filmas no visas pasaules sacentīsies četrās kategorijās: par labāko mūziku spēlfilmai, par labāko oriģinālo partitūru dokumentālajai filmai, par labāko oriģinālo partitūru īsfilmai un labāko oriģināldziesmu. Filma Dvēseļu putenis tiks izrādīta 21. septembrī kā viena no četrām pretendentēm uz balvu par labāko mūziku spēlfilmai kategorijā Alex North Award for Best Achievement in Music Written for Feature Film.

Filma Dvēseļu putenis ir līdz šim skatītākā filma atjaunotās Latvijas vēsturē. Izcilās latviešu izcelsmes komponistes Lolitas Ritmanis filmas mūzikas ierakstā piedalījies diriģents Māris Sirmais un Valsts Akadēmiskā kora Latvija mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra Sinfonietta Rīga un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas. Mūzikas ieraksts veikts Latvijas Radio 1. studijā Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Larijs Renčs no ASV, savukārt mūzikas miksēšanu īstenoja amerikāņu producents un skaņu režisors Marks Matsons.

Savukārt albums, kurā iekļauta mūzika no filmas Dvēseļu putenis, atzīts par labāko mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons kategorijā Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums. 

Albums pieejams mūzikas veikalos Latvijā (izplatītājs Izdevniecība MicRec) un digitālajās platformās: 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja