Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koncertzālē Latvija izskanēs Liepājas simfoniskā orķestra un Vestarda Šimkus Ziemassvētku koncerts

Koncertzālē Latvija, Ventspilī, 17. decembrī norisnāsies Ziemassvētku koncerts, kurā piedalīsies Liepājas simfoniskais orķestris, pianists Vestards Šimkus un pie diriģenta pults stāsies igauņu diriģents Mihails Gertss (Mihhail Gerts). Koncerta mākslinieciskais vadītājs Guntis Kuzma, informēja SIA Kurzemes filharmonija mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Eistere.

Šī būs pirmā reize, kad Liepājas Simfoniskais orķestris uzstājas koncertzālē Latvija, un arī pirmā reize, kad Eiropā atzītais igauņu diriģents Mihails Gertss Latvijā diriģē pilnu koncertprogrammu. Vestards Šimkus koncertzālē Latvija muzicējis 2020. gadā neakadēmiskā improvizāciju programmā, bet 17. decembra vakarā viņš tur pirmoreiz uzstāsies klasiskā repertuārā.

Koncerta programmā izskanēs trīs skaņdarbi, kurus vieno gaišs dzīvesprieks - tas caurstrāvo katru no šīm kompozīcijām. Kloda Debisī Mazā svīta, kas oriģinālā tapusi diviem pianistiem, ir aizraujošs un košs skaņdarbs, turklāt šī komponista mūzika pēdējo gadu laikā ir kļuvusi īpaši tuva un nozīmīga pianistam Vestardam Šimkum. Volfganga Amadeja Mocarta 25. klavierkoncerts Do mažorā KV 503 ir briedumlaika opuss un tā pa īstam novērtēts tikai ar laika atskatu, un tad izrādījās, ka šis ir viens no Mocarta ģēnija augstākajiem sasniegumiem. Johannesa Brāmsa Pirmā serenāde Re mažorā vietumis skan tā, it kā mūziku būtu rakstījis Mocarts - tik ļoti vīniska un klasicistiska ir šī maigā, plūstošā mūzika, kas apbur jebkuru klausītāju.

Diriģentu Mihailu Gertsu kritiķi slavē par apbrīnojamu domas precizitāti, ekspresīviem žestiem un sajūtu siltumu. Vispārējais vērtējums - šis ir vārds, kas jāatceras. Gertss strādājis ar Eiropas vadošajiem orķestriem, kuru skaitā ir Romas Svētās Cecīlijas akadēmijas orķestris, BBC Simfoniskais orķestris (Lielbritānija), Liverpūles Karaliskais filharmoniskais orķestris, Francijas Radio filharmoniskais orķestris, savukārt šajā sezonā Gertss stājas pie Oslo filharmoniķu, Drēzdenes Valsts kapelas, Bornmutas simfoniķu un citu augstas klases orķestru diriģenta pults, debitē Austrālijā un ik pa brīdim atgriežas muzicēt dzimtenē.

Koncertu organizē SIA Kurzemes filharmonija, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja