Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koncertzālē Palladium Valters Pūce un Dainis Tenis atskaņos Latvijai veltītu koncertprogrammu

Ar jaunu koncertprogrammu Radīts Latvijā čellists Valters Pūce un pianists Dainis Tenis 12. decembrī sniegs koncertu koncertzālē Palladium. Koncertprogrammas ideja balstīta uz visu laiku izcilāko latviešu komponistu melodijām Valtera Pūces un Daiņa Teņa aranžijās, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā tiks atskaņoti tādi skaņdarbi kā Zigmara Liepiņa Kvazimodo dziedājums, Imanta Kalniņa Apvij rokas, Jāņa Lūsēna Alises iela, Valta Pūces Balāde no izrādes Šveiks, Raimonda Paula Teātris, Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis un citi. 

Valters: “Mēs vasarā uzsākām ļoti veiksmīgu koncerttūri dažādās Latvijas pilsētās ar programmu Bez elektrības, un, apbraukājot mūsu skaisto zemi, radās doma par īpašu programmu, kas būtu veltīta tieši Latvijai. Šī programma ir kā atgriešanās pie saknēm, gan skanējumā, gan skaņdarbu izvēles ziņā. Tas būtu mūsu novēlotais apsveikums Latvijai simtgadē, labāk vēlāk nekā nekad…”

Dainis: "Jaunā koncertprogramma, manuprāt, ir simboliska atbilde pasaulē esošajiem ierobežojumiem, kuru dēļ ir īstais brīdis iedziļināties pašmāju komponistu darbos. Secinājām, ka liela daļa brīnišķīgas mūzikas ir reti atskaņota instrumentālā izpildījumā, tādēļ esam gandarīti, ka ar šo programmu atcerēsimies sen nedzirdētas melodijas un papildināsim čella un klavieru repertuāru, ko iespējams nākotnē varēs izpildīt jaunie mūziķi."

Jauno koncertprogrammu duets Valters Pūce un Dainis Tenis sāk ar Zigmara Liepiņa leģendāro Kvazimodo dziedājumu, ko savulaik izpildīja Igo un Niks Matvejevs. Mūzikas video tapis Jaunpils pilī, kas ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas saglabājusies.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja