Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Koris Anima izdod singlu Pirms no kormūzikas cikla Krastā saviļņots

Pirms ir otrais singls no topošā studijas albuma, kurā būs dzirdama Kristapa Krievkalna oriģinālmūzika un Kārļa Kazāka oriģināldzeja trīspadsmitdaļīgā kormūzikas ciklā Krastā saviļņots.

Meditatīvs, dzīvi baudošs un gaišs savā būtībā ir dziesmas Pirms kods. Tas ir brīdis, kurā mēs izvēlamies saskatīt un sajust maģisku burvību ik lietā sev apkārt.

"Ieelpot, izelpot mīlestību un sajust mirkli, kurā mēs saplūstam ar visumu. Šī mūzika, šī dzeja ir piesūcināta ar pozitīvo, nevis to ārišķīgo, kad, garām skrienot, uzliekam "dežūrsmaidu", bet gan patiesi pozitīvo – to harmonisko un kā mūsu ķermenim, tā arī garam īpaši šajā laikā tik nepieciešamo miera un laimes sajūtu," stāsta diriģente Laura Leontjeva.

Pirms videostāstā īpaša loma ir gleznotāja un krāsu estēta Mareka Gurecka mākslai, ko digitāli iedzīvina videomākslinieks Valters Mirkšs.

"Sadarbība mums izveidojās brīva, process bija prieka pilns. Radošums pāri visam! Māksla un mūzika vienmēr viena otru papildina, kas šajā gadījumā ir ļoti uzskatāmi," par sadarbību saka video stāstā izmantoto gleznu autors un dzīvā audekla, kas rezultējās Krastā saviļņots koncerttērpos, mākslinieks Mareks Gureckis.

Elpot, īpaši šodienas kontekstā, ir tik daudz. Elpot nozīmē dzīvot, un mēs aicinām arī tevi skatīties Pirms video un dziļi ieelpot, izelpot kopā ar dzīvības simbolu Sauli, saredzēt cerību un jēgu būt.

Dziesmas ieraksts veikts 2020. gada vasarā, ievērojot visas valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības.

Saulkrastu koris Anima muzicē kopš 2001. gada un ir viens no labākajiem koriem Vidzemes reģionā. Kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente Laura Leontjeva, diriģents Matīss Tučs un vokālā pedagoģe Elīna Ose. Piekrastes kori iedvesmo priežu meža gaiss un bangojošās jūras spēks, to raksturo saulaina prieka pilnas acis un neizsīkstoša vitalitāte.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja