Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Laba daba aicina uz muzikālu un radošu piedzīvojumu trīs dienu garumā

Pasākumu aģentūra Pareizā ķīmija un radio Naba aicina ikvienu izbaudīt plašu mūzikas, radošo un sporta aktivitāšu piedāvājumu festivālā Laba daba, kas notiks Ratniekos, Līgatnes novadā no piektdienas, 5. augusta līdz svētdienai, 7. augustam.

Festivālā Laba daba piedalīsies vairāk nekā 55 mūzikas grupas un dīdžeju apvienības. Festivālā ausis un kājas priecēs regejs, etno-folks, roks, elektro un cita laba mūzika, stāsta pasākuma rīkotāji.

Papildus mūzikas klāstam Laba daba apmeklētājiem piedāvās aizraujošas, izzinošas un jautras aktivitātes pie dabas krūts jauniešiem, pieaugušajiem un ģimenēm ar bērniem. Dabas taka, sadziedāšanās mežā, Mail art radošā darbnīca, izjādes ar zirgiem, Mākslas perona darbnīca, jogas nodarbības- tās ir tikai dažas no festivāla izklaidēm labam noskaņojumam un možam garam.

Šogad festivāla piedāvājumā jaunums ir kino māja, kurā tiks rādītas Vides filmu studijas, Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas un Starptautiskā kino festivāla Arsenāls filmas, kas atvedīs kaudzīti pasaules svaigāko un, iespējams, labāko īsfilmu.

Aktīvākie pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties sporta spēlēs, kā arī lielu popularitāti pirms gada ieguvušajā slēpņošanā jeb geocaching. Arī šogad festivālā Laba daba ir aicināta Juglas suņu patversme ar suņu sporta spēlēm, bet kā jaunums ir masāžas stūrītis, ko nodrošinās festivāla sadarbības partneris Durex.

Domājot par labu dabu un tās saudzēšanu, kā arī materiālu otrreizēju pārstrādi, šogad festivālā būs darbnīca Radi vidi pats. Savukārt radošā studija Koka spole sadarbībā ar Gulbenes jauniešu centru Bāze piedāvās iespēju katram iemācīties, kā no viegli pieejamiem sadzīves produktiem pagatavot veselīgu, lētu un efektīgu dezodorantu. Būs apskatāms interaktīvs objekts, ko skatītājiem piedāvās Hercogiste Eko projekts. Viszaļāk domājošajiem 80 Latvijas iedzīvotājiem tika piedāvāta lieliska iespēja kļūt par zaļajiem aģentiem, atnesot uz festivālu desmit pet pudeles instalācijai Labo nodomu koks. Komandām būs iespēja sacensties, kura var ātrāk uzvārīt krūzīti ūdens, braucot ar īpašu Latvenergo velosipēdu.

Domājot par nākamās paaudzes izglītošanu, tiks piedāvāts Learn English Kids bērnu stūrītis. Element skautu skolā bērni un jaunieši varēs radoši izpausties un iemācīties dabas likumsakarības, kā arī iemācīsies no koka izgatavot piekariņus, iegūt uguni bez sērkociņiem un atklāt noslēpumus, kā pamatelementus izmantot savā labā. Kamēr jaunākie festivāla apmeklētāji rotaļāsies un apgūs jaunas zināšanas, tikmēr lielie varēs demonstrēt savas prasmes angļu Mēlesmežģu (tongue twisters) skaitīšanā.

Festivālā būs apskatāmas vairākas tematiskas izstādes, piemēram, izstāde par Āraišu kopienas apkaimi un tās iedzīvotājiem, izstāde par ilgtspējīgu enerģiju. Festivāla apmeklētāji varēs vērot zvaigznes, šūpoties kosmiskās šūpolēs, iegūt hennas tetovējumus vai izveidot sejas masku.

Festivālā Laba daba uzstāsies: Zion Train (Lielbritānija),  Vavamuffin (Polija), Spiritual Front (Itālija), Spanxti (Lietuva), Ankylym (Krievija), Paprika Korps (Polija), Old Horned Sheeo (Krievija), St. Petersburg Ska-Jazz Review (Krievija), Markscheider Kunst (Krievija), Otava Yo (Krievija), DJ Zihno (Portugāle), 19 gadi pirms sākuma, Baložu pilni pagalmi, Ufo un estrādes apvienība Kaija, Louie Fontaine & Starlight Searchers, Nils Īle & Afro Ambient, piedaloties Sound Religion, Exit, Tumors, Voiceks Voiska, Striķis, Satelites Lv, Apofeoz Saoundsystem, HMP?, Alis P, Dzelzs Vilks, Inokentijs Mārpls, Das Sonntags Legion, Obscurus Orbis, Laiksne, Kokle, Saucējas, Ēnu kaleidoskops, Zig Zag, Nohow, Baskflow, Vīteri, Rūsa, Kaspars Dimiters, 7 Pieauguši vīrieši, Saoundarcade, Oranžās brīvdienas, All Day Long, Bērnības milicija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja