Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latgales vēstniecības Gors devītā dzimšanas diena izskanēs koncertā Gaismas lāse

Latgales vēstniecība Gors 28. maijā plkst. 18.00 aizvadīs devītās dzimšanas dienas svinību koncertu Gaismas lāse, kur apmeklētāji būs aicināti tikties ar koncertzālei seniem un mīļiem draugiem – Latvijas Radio kori, diriģentu Sigvardu Kļavu, pianistu Reini Zariņu, kā arī ar komponistiem, kas katrs ir bijis klātesošs koncertzāles tapšanas un veidošanās stāstā, – Jāni Ivanovu, Mārtiņu Braunu un Imantu Zemzari.

Koncertprogramma būs īpaša ar tās pirmo daļu – tā izskanēs Latgales vēstniecības Gors foajē telpā, kur Jāņa Ivanova vokalīzes saspēlēsies ar Imanta Zemzara klavierminiatūrām, bet Latvijas Radio kora balsis – ar pianista Reiņa Zariņa vārdos netveramo skārumu. Koncerta otrajā daļā Gors Lielajā zālē skanēs spēkpilnās dziesmas no iecerētā, taču nerealizētā Mārtiņa Brauna jubilejas koncerta Mārtiņrozes un novembris.

Tuvojoties devītās gadskārtas koncertam, koncertzāles ilggadējs draugs un pianists Reinis Zariņš teic: "Svētku reizēs vēlos vairāk runāt par jubilāru, nevis dzimšanas dienas koncerta programmu, tā kā Goram piemīt īpašs gars - to es esmu jutis jau kopš mana pirmā koncerta 2014. gadā. Īpašo koncertzāles garu un tās dvēseli rada šī nama cilvēki, komanda, kas vienmēr liek justies kā mājās, parādot daudz plašāku viesmīlību, kā varētu sagaidīt. Es kā mūziķis, kurš šeit viesojas salīdzinoši reti, saucu par laimīgiem tos, kas koncertzālē aizvada ikdienu!"

Latgales vēstniecība Gors tika atklāta pirms deviņiem gadiem, 2013. gada 29. un 30. maijā aizvadot koncertzāles atklāšanas koncertus un kļūstot par pirmo augsta līmeņa akustisko koncertzāli Latvijā, kas uzcelta pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Koncerta Gaismas lāse biļetes iespējams iegādāties Gora un Biļešu paradīzes kasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja