Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks trešais jaundarbu koncerts Šeit un tagad

Trešdien, 22. decembrī plkst. 18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē Pūšaminstrumentu katedras studenti un docētāji aicina uz koncertu Šeit un tagad. Programmu veidos latviešu komponistu jaundarbi dažādiem pūšaminstrumentu sastāviem

Koncertā būs dzirdami komponistu Agnetas Krilovas, Renātes Stivriņas, Māra Lasmaņa, Andreja Jansona, Sabīnes Ķezberes, Dzintras Kurmes-Gedroicas un Selgas Mences jaundarbi, kas radīti projekta _Latvijas komponistu jaundarbi Latvijas Mūzikas akadēmijai_ ietvaros. _Šeit un tagad_ ir jau trešais jaundarbu koncerts, un šoreiz klausītāji varēs iepazīties ar kamermūzikas programmu dažādiem pūšaminstrumentu sastāviem.

"Mani patiesi iepriecina, ka koncertā izskanēs tieši pūšaminstrumentiem paredzēta mūzika. Tas ir notikums, jo vienuviet dzirdēt vienīgi pūtēju ansambļiem radītus skaņdarbus negadās tik bieži," pauž JVLMA Pūšaminstrumentu katedras vadītāja, flautiste asociētā profesore Ilona Meija. Jāatzīmē, ka šī koncerta nosaukums ņemts no Norvēģijā dzīvojošās latviešu komponistes Sabīnes Ķezberes nosaukuma skaņdarbam flautu kvartetam Her og Nå, kas tulkojumā no norvēģu valodas ir "šeit un tagad".

Koncertcikls noslēgsies 2022. gada februārī ar JVLMA jauktā kora koncertu, kas tiks veltīts JVLMA Kordiriģēšanas katedras 75. jubilejai. Koncertā tiks atskaņotas vienpadsmit jaunas a cappella dziesmas, kuru caurviju motīvs ir mīlestība. Dziesmas ir komponētas īpaši JVLMA jauktajam korim un tiks izdotas albumā CD formātā.

Koncertu cikla Latvijas komponistu jaundarbi Latvijas Mūzikas akadēmijai skaņdarbi komponēti pēc JVLMA pasūtinājuma ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas Nākotnes kultūras piedāvājums atbalstu. JVLMA aicinājumam atsaucās 29 komponisti, un kopskaitā tapa 35 jaundarbi – astoņpadsmit skaņdarbu dažādiem kameransambļu sastāviem, seši darbi orķestrim un vienpadsmit darbu korim. Vēl nekad iepriekš nav tapuši tik daudzi oriģinālmūzikas skaņdarbi Latvijas vienīgās mūzikas augstskolas vajadzībām.

Biļetes uz 22. decembra koncertu var iegādāties tikai iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļetes maksā piecus eiro. 

Visi cikla Latvijas komponistu jaundarbi Latvijas Mūzikas akadēmijai koncerti tiks pārraidīti arī tiešsaistē JVLMA mājaslapā un YouTube kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja