Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā notiks Ešenvalda jaunākā darba pirmatskaņojums

7. martā pulksten 18 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 28. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā pasaules pirmatskaņojumu ar Oskara Petrauska solo piedzīvos Ērika Ešenvalda saksofonkoncerts Arktikas vīzijas. Jūra, informēja koncertzāles pārstāvji.

Ešenvalda Arktikas vīziju sērijas jaunākais koncerts rakstīts saksofonistam Oskaram Petrauskim – orķestra Rīga saksofonu grupas koncertmeistaram, Lielās mūzikas balvas un daudzu, toskait starptautisku konkursu laureātam, kas regulāri koncertē gan duetā ar brāli pianistu Raimondu Petrauski, gan Xylem Trio sastāvā kopā arī ar sitaminstrumentālistu Rihardu Zaļupi.

Daudzviet pasaulē zināmais latviešu meditāciju meistars un virtuozais ainavists Ēriks Ešenvalds ir labi pazīstams ar ziemeļu dabu; viņa Liepājas koncerts bija veltīts arktiskās nakts burvībai. Jaundarbā komponists pievērsies ziemeļu jūras skarbajiem plašumiem, pār kuriem kā mirdzošs debesu raksts vīsies Oskara Petrauska neatkārtojami skaistā saksofonskaņa.

"Atceros, Grenlandē, Islandē, Skandināvijas un Aļaskas ziemeļos stāvu jūras krastā uz beidzamās zemes strēmelītes. Uzmanījis, lai viļņu vižņu šļakatas kājas nesamērcē, ilgi veros ziemeļu tālēs. Visur dvašo tumīgie ūdeņi – jūra! Saules, mēness vai ziemeļblāzmas gaismā tā uzvelk vizošo sudraba kamzoli, taču aizvērušās debess naktī jūra ir piķa melna un visai baisi murmina par dzīlēs mītošajiem. Nākamajā dienā vējš sagrābj ūdeņus ar debesīm un liek lingā, iešvitinot un palaižot abus uz nebēdu. Un tā jau laikam ir – jūrai bez debesīm neiztikt. Ja jūrai būtu spārni...," tā komponists Ēriks Ešenvalds apraksta savu jaundarbu.

Diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris festivāla atklāšanas koncertā atskaņos arī divas simfoniskas kaprīzes – Nikolaja Rimska-Korsakova Spāņu kapričio un Pētera Čaikovska Itāļu kapričio un Morisa Ravela Klavierkoncertu. Pie klavierēm – Francijā dzimušais pianists Vilems Lačumija.

Ar pieciem koncertiem no 7. līdz 14. martam Liepājas koncertzālē Lielais dzintars norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais nu jau 28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā piedalīsies izcilības no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Biļetes Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja