Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mazajā Mežotnes pilī ar itāliešu un sicīliešu āriju koncertu uzstāsies tenors Aleksandrs Antoņenko

Rudens koncertsezonas turpinājumā 30. septembrī plkst. 19 Mazajā Mežotnes pilī ar programmu Antique+ uzstāsies izcilais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, turpinot svinēt savu 25. skatuves sezonu, informēja Vaska fonda pārstāve Regīna Deičmane.

Koncertā Aleksandrs Antoņenko un koncertmeistares Lailas Holbergas sagatavotajā programmā skanēs Benedeto Marčello skaņdarbs Quella fiamma, ārija Se tu della mia morte no Alesandro Skarlati 1697.gadā sarakstītās operas La caduta de' decemviri 3. cēliena, Alesandro Stradellas skaņdarbs Pieta, Signore, Džuzepes Džordāni ārija Caro il mio ben, Frančesko Paolo Tosti ārijas Ave Maria, The last song, Kristofa Vilibalda Gluka koncertārijas O, del mio dolce ardor un Spiagge amato u.c. skaņdarbi.

"Koncerts būs ar itālisku un pat sicīliešu vērienu, jo dziedāšu ne tikai itāliešu komponistu, bet arī Stefano Donaudi skaņdarbu O del mio amato ben. Lielākoties šā vakara programmai esam izvēlējušies tās ārijas, kuras apguvu studiju laikā, un tās tiks papildinātas ar pilnīgi jauniem skaņdarbiem, kurus līdz šim nekad neesmu dziedājis. Skanēs arī Paolo Tosti slavenākie tieši tenoriem domātie skaņdarbi," par gaidāmo koncertu saka Aleksandrs Antoņenko.

Savas karjeras laikā Aleksandrs Antoņenko uzstājies un turpina uzstāties uz pasaules ievērojamāko operteātru un koncertzāļu skatuvēm.

Dziedātājs saņēmis Lielo mūzikas balvu 2003 par vokālo sniegumu operu izrādēs un Džuzepes Verdi Rekviēma atskaņojumā, savukārt Lielo mūzikas balvu 2020 nominācijā Par izcilu interpretāciju dziedātājs saņēma kopā ar izcilo pianistu Reini Zariņu par Riharda Štrausa un Riharda Vāgnera mūzikas atskaņojumu 2020. gada Jūrmalas festivāla noslēguma koncertā. Aleksandrs Antoņenko ir Jusi Bjerlinga balvas un Austrijas Grand Prix de la Culture laureāts. 2014. gadā viņš saņēmis Latvijas Izcilības balvu kultūrā, bet 2016. gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja