Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūzikas klubā Kaļķu vārti notiks festivāla Bildes dziesminieku koncerti

30. oktobrī plkst. 19 mūzikas klubā Kaļķu vārti notiks Mūzikas un mākslas festivāla Bildes dziesminieku koncerts. Koncertā piedalīsies 17 dziesminieki, un to vadīs Mikus Frišfelds un Egons Pičners. Savukārt 31. oktobrī plkst. 19 klubā uzstāsies jaunie dziesminieki, informēja Bilžu rīkotāja Tija Auziņa.

Dziesminieki savās autordziesmās, par pamatu ņemot pašu rakstītus vārdus vai dzejas klasiku, ietērpj personīgus stāstus un sajūtas, kā arī atklāj skatījumu uz notikumiem un parādībām ap mums un mūsos. 

"Līdz šim veiksmīgi ir sanācis, ka Bildēs vienmēr dziedu dziesmas, kuras iepriekš nekad neesmu dziedājis festivālā. Te katrai dziesmai ir savs stāsts, sava emocija - patiesums, vienkāršība un tiešums," pauž koncerta vadītājs Mikus Frišfelds, kurš dziesminieku koncertu sajūt kā lielu enerģijas apmaiņu klausītāju un mūziķu starpā.

"Man liekas, sabiedrībā aktuāla tēma ir garīgums, kas katram ļoti individuāls un intīms. Es ceru, ka no savas puses klausītājam nododu tādu muzikālo priekšnesumu, kura laikā cilvēks var satikties pats ar sevi," pārdomās dalās dziesminiece Anta Eņģele. Jautāta, kas nepieciešams, lai mūziķi sauktu par dziesminieku, Eņģele smaidot atbild: "Lai sauktu sevi par dziesminieku, droši vien pūrā jābūt kādām 300 dziesmām katrai dzīves situācijai, kuras vari uz vietas no galvas nodziedāt.""

“Dziesminiekam vienmēr ir jābūt sirdsapziņai. Viņam ir jārunā par to, ko viņš jūt - kas viņam sāp un kas viņu iepriecina - un par un pret ko iestājas, nevis jārada mūzika kaut kam oficiāli pasūtītam. Dziesminieks ir vairāk tāda kā tautas balss," saka Inta Pauļuka, kura ir izveidojusi Latvijā pirmo ukuleļu klubu un dziesminieku koncertā uzstāsies ar ukuleļu ansambli. "Dziesminieki nes tautas balsi, ne tikai lirisko, bet arī satīrisko un kritisko - šādi mēģinot muzikāli uzrunāt, iekustināt pārmaiņas, saviļņot."

Šī gada festivāla Bildes dziesminieku koncertā uzstāsies: Haralds Sīmanis, Ieva Akuratere un Ilze Grunte, Valdis Atāls,  Inta Pauļuka un ukuleļu ansamblis, Ēriks Loks, Jānis Jansons, Matīss un Uldis Ozoli, Arnis Miltiņš, Anta Eņģele, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Felikss Staņevičs, Egons Pičners, Silvestrs Sīlis, Uldis Kākulis, Mikus Frišfelds, Agita Kaužēna, Juris Hiršs un citi.

31. oktobrī plkst. 19 mūzikas klubā Kaļķu vārti notiks arī  Jauno dziesminieku koncerts, ko vadīs Lauris Valters. Koncertā uzstāsies: Lauris Valters, Gatis Zotovs, Renārs Veličko, Mārtiņš Križevics, Elīzabeta Krēģere, Agija Kalve, Elviss Patriks Pētersons, Kintija Alpe, Matīss Kalniņš, Edgars Rakovskis, Anete Kozlovska, Anita Zambare, Matīss Pavītols, Aigars Kručs, Jānis Niedra, Aleksis Ozoliņš.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija festivāla mājaslapā www.bildes.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja