Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nākampavasar Rīgā uzstāsies grupas Megadeth līdzdibinātājs Deivids Elefsons

Nākampavasar 21. martā klubu Melnā piektdiena kopā ar grupu pieskandinās Grammy un citu balvu laureāts, slavenās trešmetāla apvienības Megadeth līdzdibinātājs, vairāku citu grupu dalībnieks, virtuozais basists Deivids Elefsons, kas Latviju apmeklēs soloturnejas Bass Warrior Tour 2024 ietvaros.

Koncerta programmā iekļauti pazīstamākie Megadeth hiti, Deivida Elefsona soloprojektu, Black Sabbath, Motörhead u.c. roka un metāla klasikas sacerējumi, ko papildinās asprātīgi stāstījumi par viņa garās karjeras momentiem.

Gaidāmo Bass Warrior Tour 2024 koncertturneju Ellefsons komentē šādi: "Esmu veidojis savu karjeru līdzīgi kā mūzikas karavīrs – ceļā mani vienmēr pavada basģitāra. Ar nepacietību gaidu, kad šīs dziesmas atkal tiks atskaņotas no skatuves, vienlaikus daloties ar introspektīvām un izklaidējošām anekdotēm par to radīšanu. Tas būs viens mežonīgs brauciens pa zemām notīm un ar augstām likmēm!"

Šajā turnejā Ellefsonu pavadīs viņa ilggadējais draugs un kolēģis, ģitārists un muzikālais producents Endijs Martongelli, kurš vienmēr bijis līdzās Deividam viņa soloprojektos, piemēram, Basstory vai Ellefson-Soto (kopā ar slaveno vokālistu Džefu Skotu Soto).

Deivids Elefsons smagās mūzikas aprindās tiek plaši cienīts par unikāli dinamisko un meistarīgi filigrāno basģitāras spēli. Basģitārists, dziesmu autors, ierakstu producents un arīdzan pedagogs – laika gaitā viņa daudzpusīgais talants izpleties līdzīgi krāsainam gobelēnam. Kā Megadeth dalībnieks no 1983. līdz 2002. un no 2010. līdz 2021. gadam Elefsons izvirzīts desmit Grammy balvām, producējis un izdevis daudzus zelta un platīna ierakstus, un šo gadu laikā vairākkārt apceļojis visu pasauli.

Savukārt ārpus Megadeth savus ģitārspēles un radošos talantus izpaudis virknē dažādu muzikālu projektu, tostarp Soulfly, F5, Temple of Brutality, Altitudes and Attitude (kopā ar Frenku Bello no Anthrax), Metal Allegiance (grupa, kuru izveidoja basģitārists Marks Mengi, un kuras sastāvā bez Ellefsona uzaicināja ģitāristu Aleksu Skolniku, (Testament) un bundzinieku Maiku Portnoju (Dream Theater)).

Deividam Ellefsonam ir arī bakalaura grāds biznesa mārketingā, un viņš turpina lasīt lekcijas par dažādām ar mūziku un biznesu saistītām tēmām, kā arī ir iesaistīts citās biznesa aktivitātēs ārpus mūzikas, piemēram, filmu producēšanā (Ellefson Films), grāmatu izdevniecībā (The Ellefson Book Co.) un viņam pat ir savs kafijas zīmols Ellefson Coffee Co.

Biļetes uz pasākumu nopērkamas www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja