Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Orķestra Rīga sezonas atklāšanas koncertu diriģēs Duglass Bostoks

Latvijā pirmo reizi viesojas britu diriģents Duglass Bostoks (Douglas Bostock), lai pie orķestra Rīga diriģenta pults piektdien, 2. oktobrī, plkst. 19 Lielajā ģildē atklātu no pavasara pārcelto festivālu Windstream un orķestra jauno koncertsezonu, informēja orķestra mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Tilhena.

Orķestra Rīga 2020./2021. gada koncertsezonas atklāšana tiks ieskandināta ar pavasarī paredzēto festivāla Windstream koncertu, ko diriģēs viens no izcilākajiem savas paaudzes britu izcelsmes diriģentiem – Duglass Bostoks (1955). Pašlaik Bostoks ir Vācu dienvidrietumu kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents, taču viņa radošā darbība saistās ar virkni pasaulslavenu orķestru. Savulaik kā mākslinieciskais vadītājs darbojies Argovijas filharmonijā, Halvilas operas festivālā, Karlovi Vari simfoniskajā orķestrī, Minhenes simfoniskajā orķestrī, kā arī pasaules labākajā pūtēju orķestrī Tokio Kosei Wind Orchestra, kurā bijis galvenais diriģents no 2000. līdz 2006. gadam. Kā viesmākslinieks diriģējis vadošos Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas orķestrus – Londonas filharmoniķus, BBC orķestrus, Prāgas radio simfonisko orķestri, Kioto simfonisko orķestri, Kanzasas simfonisko orķestri un citus.

Ņemot vērā diriģenta plašo pieredzi un māksliniecisko darbību Āzijā, koncertprogrammas pirmajā daļā skanēs sevišķa Japānas komponistu radītās mūzikas izlase, kas Latvijā iepriekš vēl nav atskaņota. Savukārt koncerta otrajā daļā diriģents kopā ar orķestri Rīga izvēlējies interpretēt Vāclava Nelhībela un Filipa Spārka mūziku.

"Manuprāt, klausītājiem Latvijā šī varētu būt ļoti īpaša programma, jo šeit noteikti bieži neskan japāņu mūzika. Turklāt izvēlētās nošu partitūras ir ļoti kontrastainas un atšķirīgas, un katra pārsteigs ar savu unikāli austrumniecisko noskaņu," pēc pirmā mēģinājuma ar orķestri izteicās diriģents. "Mani pirmie iespaidi Latvijā ir par cilvēkiem, lai gan sevišķi daudzus nesatieku, jo drošības pasākumi nosaka, ka atrodos tikai darbā un viesnīcas istabā. Cilvēki šeit ir ļoti laipni un es esmu laimīgs, ka šeit esmu un varu diriģēt. Ceru Baltijas valstīs atgriezties mierīgākos laikos," turpina Duglass Bostoks.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja