Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Piektdien nāks klajā Aishas albums “Dvēselīte”

25. septembrī  mūzikas veikalos visā Latvijā  būs nopērkams dziedātājas Aishas jaunais albums "Dvēselīte", informē dziedātājas pārstāvis Guntars Račs (Mikrofona ieraksti). Jauno albumu producējis Kaspars Ansons, bet albuma tapšanas procesā aktīvi piedalījies arī Jānis Holšteins (Goran Gora), kā arī pati dziedātāja.

Albumā apkopotas 11 dziesmas, ko dažādos laikos komponējuši dažādi komponisti, tostarp Mārtiņš Brauns, Imants Kalniņš, Uldis Marhilevičs, Raimonds Pauls un Elga Īgenberga, un kuras savulaik izpildījuši tādi mākslinieki, kā Aino Bāliņa, Valentīna Butāne, Menuets, Remix, Alva un Sīpoli. Albums izdots ar  Latvijas Mobilā Telefona atbalstu.   

Šajā albumā dzirdama pavisam cita Aisha - trauslāka, interesantāka. Albums ir konceptuāls darbs, kurš klausāms no sākuma līdz beigām, jo tikai tad top pilnīgi skaidrs, kāpēc albumā iekļautas tieši šīs dziesmas un ne citas. Arī rezonansi izraisījusī Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera dziesma "Bitīt' matos", albuma kontekstā skan pavisam citādi. Aisha: "Es šoreiz tik ļoti biju iesaistījusies albuma tapšanas procesā, ka uztveru šo albumu kā īpaši personisku. Pati esmu gandarīta par padarīto, un tagad ar neziņu un nepacietību gaidu, ko teiks klausītāji, jo tieši viņu vērtējums man ir vissvarīgākais." 

Albuma tapšanas laikā Aisha konsultējās ar komponistiem Imantu Kalniņu un Mārtiņu Braunu. Strādājot pie ieraksta dziesmai "Cik mēs viens par otru zinām", Imants Kalniņš pat piedāvājis Aishai uzrakstīt jaunu dziesmu programmu, savukārt Mārtiņš Brauns atzinīgi izteicās par dziesmas "Bitīt' matos" jauno versiju un neliedza savus konsultāciju dziesmas "Dvēselīte" ieraksta laikā. Albumā iekļauta arī Anglijas latviešu grupas "Alva" izpildītāja Raimonda Dāles un viņa brāļa Mārtiņa savulaik izpildītā dziesma "Ja tik būtu...".Noklausoties Aishas versiju, šobrīd Latvijā dzīvojošais Mārtiņš un viņa Anglijā dzīvojošais brālis Raimonds neslēpa savu prieku un gandarījumu.  

Dziedātājas tuvākajos plānos ir arī jaunā albuma koncertuzvedumu sērija, kura aizsāksies jau 10. oktobrī Valmierā. Koncerti tiek plānoti kā īpaši albuma koncepcijai pieskaņoti teatralizēti uzvedumi, un tos veidos Latvijas Nacionālā teātra režisors Valdis Lūriņš. 17. oktobrī koncerts plānots Liepājā, 23. oktobrī Rēzeknē un 6. novembrī, noslēguma koncerts Rīgā, "Sapņu fabrikā".  

Visu albuma "Dvēselīte"  dziesmu Mp3 no 25.septembra būs lejupielādējami portālā Doremi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja