Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Precīzi kā Šveices pulkstenis. Soņa Jončeva, Huans Djego Floress un Rolando Viljasons pulcē draugus tiešsaistes koncertciklā

Klasiskās mūzikas zvaigznes – dziedātāji Soņa Jončeva, Huans Djego Floress un Rolando Viljasons un vijolnieks Reno Kapisons – ir apvienojušas spēkus ar Šveices pulksteņu ražotāju Rolex un piedāvā koncertsēriju Perpetual Music. Tās mērķis ir atbalstīt izpildītājmāksliniekus Covid-19 krīzes laikā

"Šī ideja ir dzimusi karantīnas perioda sākumā, un tagad beidzot tā var īstenoties. Perpetual Music ir iniciatīva, kas sniedz mūziķiem to, kā šajā laikā viņiem ir pietrūcis visvairāk, – kontaktu ar publiku un iespēju pelnīt iztiku," uzsver soprāns Soņa Jončeva, kura ir viena no zīmola Rolex vēstniecēm.

Ciklu veido trīs koncerti, kuros uzstāsies aptuveni simts mūziķu. Visi saņems honorāru, ko nodrošinās Rolex. Koncerti tiks demonstrēti tiešraidē platformā Medici.tv un līdz oktobra beigām straumēšanas režīmā būs pieejami bez maksas vairāk nekā 180 valstīs. 

Pirmais koncerts, kura galvenais mākslinieks bija peruāņu tenors Huans Djego Floress un kuru jau tagad var noskatīties Medici.tv, izskanēja 21. augustā Rosīni teātrī Itālijas pilsētā Pezāro. Vakara dalībnieki uzstājās Rosīni simfoniskā orķestra pavadījumā, pie diriģenta pults – Kristofers Frenklins. Programma bija veltīta Džoakīno Rosīni opermūzikai (Ezera jaunava, Seviljas bārddzinis, Zīda kāpnes, Armīda, Pelnrušķīte, Semiramīda, Vilhelms Tells un Ceļojums uz Reimsu).

Sērijas otrais koncerts notiks 1. septembrī Berlīnes Valsts operā – Soņai Jončevai pievienosies daudzi spilgti dziedātāji un instrumentālisti, kuru vidū būs tenors Čārlzs Kastronovo, soprāns Jekaterina Sjurina, bass Mihaels Folle, vijolniece Veronika Eberle, mandolīnists Avi Avitals, čellists Kians Soltani un citi. Programmas spektrs – no Franča Šūberta līdz Leonardam Bernsteinam.

Noslēguma koncerts skanēs 3. septembrī Parīzes Nacionālās operas vēsturiskajā ēkā Garnjē pilī. Tajā līdzās meksikāņu tenoram Rolando Viljasonam un franču vijolniekam Reno Kapisonam muzicēs izcili solisti un ansambļi – trio Metral, kvartets Agate, kā arī diriģentes un lautistes Kristīnas Pluharas vadītais kolektīvs L’Arpeggiata. Programma būs kolorīta un temperamentīga – baroka mūzika, dažādu tautu dziesmas un dejas, Johans Sebastiāns Bahs, Volfgangs Amadejs Mocarts, Fēlikss Mendelszons-Bartoldi, Rihards Štrauss, Johanness Brāmss, Kamils Sensānss, Gustavs Mālers un Džordžs Gēršvins.        

Informācija: www.medici.tv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja