Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Priekules pilsētas svētkos skanēs Ērika Ešenvalda autorkoncerts

"Veseli trīs kultūras pasākumi notiks Priekulē šīs nedēļas nogalē: koru festivāls "Priekule 2009" (no 7.līdz 9.augustam), pilsētas svētki (8. augustā, saukti par Ikara svētkiem) un arī manas mūzikas autorkoncerts, kas arī notiks 8. augustā," Diena.lv pastāstīja komponists Ēriks Ešenvalds, kuram Priekule Liepājas rajonā ir dzimtā pilsēta.

Pazīstamā komponista, Latvijā un arī jau starptautiskā apritē augstu novērtētu lielu koru un vokāli simfonisku darbu, kā arī orķestra opusu un operas "Augļu koks ir Jāzeps" autora koncerts Priekules daudzfunkcionālajā sporta hallē notiks sestdien 8. augustā plkst.18. Tajā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Gailīte (soprāns), Priekules novada kori, solisti un diriģenti, kā arī Valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā. Programmā iekļautas gan solodziesmas, gan godalgotie darbi korim: "Aizej, lietiņ," kas skanēja arī pagājušajos latviešu vispārējos Dziesmu svētkos,  "Piliens okeānā", "Amazing Grace", "Leģenda par iemūrēto sievu," operas "Augļu koks ir Jāzeps" fragments un citas vokālās kompozīcijas. Klausītājiem piedāvāta iespēja dzirdēt arī dziesmu ciklu ar Jāņa Baltvilka dzeju un ar Māras Zālītes dzeju radītais dziesmu cikls "Manas mājas", kas komponēts nākamajiem, X Skolēnu Dziesmu svētkiem, kuri plānoti nākamvasar.

"Man ir īpašs prieks par to, ka gan novadnieki, gan festivāla dalībnieki kopā ar Valsts akadēmisko kori, dziedātāju Kristīni Gailīti un diriģentu Māri Sirmo varēs atskaņot gan "Aizej, lietiņ," gan citas manas kora dziesmas. Man ļoti simpatizē ideja, kad pasaulē atzītais un cildinātais koris, diriģents un soliste līdzās savai solo programmai dažās dziesmās muzicēs arī kopā ar novadniekiem. Tas nojauc to atsvešinātības barjeru, kāda bieži vien rodas starp skatuvi un klausītāju. Īpaši mazpilsētās šāda sirsnīga sadarbība ir ļoti svarīga. Turklāt novadnieki ļoti gatavojas un gaida Māri Sirmo, Kristīni Gailīti un VAK "Latvija" dziedātājus," portālam Diena.lv pavēstīja komponists Ēriks Ešenvalds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja