Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Raimonda Ozola jubilejas vīzijas

"Tāda jubileja ir jāsvin visu gadu," saka Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pirmo vijoļu koncertmeistars Raimonds Ozols, kuram šogad aprit piecdesmitā dzīves un trīsdesmitā skatuves darba jubileja.

Dzimšanas dienu viņš nosvinēja jau 19. jūnijā ar ballīti Igates pilī, savukārt nu pienācis laiks koncertam, kas notiks Dzintaru koncertzālē svētdien, 31. augustā, plkst. 19.30. Klausītāji jau varēs iegādāties arī jauno, pašā vasaras karstumā ierakstīto, CD Vīzijas, kas vijolniekam ir jau trešais albums. Tajā skan XX gs. 60.-80. gadu skaistākā kino un teātra mūzika: Zigmars Liepiņš, Raimonds Pauls, Legrāns, Morikone, Bernsteins. Oktobrī un novembrī koncertturneja turpināsies vēl 12 Latvijas pilsētās. Jubilejas darbu sarakstā iekļauts arī Maksa Bruha 1. vijoļkoncerta atskaņojums 10. oktobrī Lielajā ģildē kopā ar LNSO.

"Mūzika, kura skan filmās, bieži vien ir vērtīgāka un paliekošāka nekā pati bilde: ja rādītu filmu bez skaņas, nekas pāri nepaliktu. Tāpēc gribēju šo mūziku ierakstīt, kā es to redzu. Tās ir manas vīzijas," jubilārs komentē mūzikas izvēli un jaunā albuma nosaukumu. Viņš priecājas, ka albumam un arī svētku koncertam repertuāru varējis izvēlēties pats, - nav kā algotajā orķestra darbā: ko tev uzliek uz pults, tas arī jāspēlē. "Izvēlēties nebija viegli. Es gribu labi justies uz skatuves, tāpēc esmu atsijājis publikas pieprasītākos skaņdarbus no visiem trim maniem albumiem - gan operas, gan simfoniskās mūzikas apdares, kuras veidojuši Raimonds Macats un Madars Kalniņš (viņi uz skatuves muzicēs arī pavadošajā grupā līdz ar Norbertu Skrauci, Mārci Auziņu, Aivaru Gudro un Aini Zavacki). Tāpat programmā būs Kārļa Lāča Tautasdziesmu fantāzijas, kas koncertu publikai patika pirms pieciem gadiem. Nospēlēsim arī populārā velsiešu komponista Karla Dženkinsa Concerto grosso pirmo un otro daļu, jo līdztekus pavadošajai grupai koncertā piedalīsies LNSO stīgu grupa - 18 mūziķu. Būs arī īpašie viesi - dziedātāja Inese Galante, komponists Zigmars Liepiņš pie taustiņinstrumentiem un maestro Raimonds Pauls," Raimonds Ozols pārlūko jubilejas programmu, solot, ka "koncerts būs krāsains un visām gaumēm. Būs arī pārsteigums".

Stilos un žanros vispusīgais jubilārs mēdz spēlēt arī elektrisko vijoli, taču muzicēšanai jubilejas koncertā izvēlējies akustisko. To agrāk spēlējis viņa sievas, LNSO vijolnieces Dainas Birznieces, tēvs Haralds Birznieks, kurš gadsimta ceturksni bijis šī orķestra koncertmeistars. Ejot sievastēva pēdās, Raimonds Ozols LNSO nostrādājis jau 22 gadus, kā koncertmeistars - 17 gadu. Pirms tam septiņi gadi pavadīti Operas orķestrī, spēlēts arī krodziņos un uz ielas. Savulaik ansamblī Marana Raimonds Ozols ne tikai spēlēja, bet arī dziedāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja