Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā uzstāsies deep house dīdžejs Finnebassen

Rīgā 5. augustā notiks elektroniskās deju mūzikas resursa The Room live 10 gadu jubilejas pasākums, kurā pirmo reizi Latvijā uzstāsies desmitgades pārdotākais deep house mūzikas dīdžejs un producents Finnebassen no Skandināvijas.

Pirmais Finnebassen klubu grāvējs Touching Me un tam sekojošais remikss If Your Girl Only Knew ar r&b mūzikas dīvas Aaliyah vokālu tika izdoti 2012. gadā un kalpoja par stūrakmeni veiksmīgajai jaunā producenta un dīdžeja karjerai. Remikss If Your Girl Only Knew tika straumēts 265 miljonu reižu vadošajās mūzikas straumēšanas platformās un Touching Me ieņēma pirmās vietas teju visos ievērojamākajos 2012. gada deep house žanra mūzikas čārtos, ieskaitot Pīta Tonga veidotajā čārtā BBC Radio 1.

Ietekmīgā britu radio dīdžeja Pīta Tonga (Pete Tong) no BBC Radio One atbalsts jaunajam producentam no Oslo kļuva par noteicošo faktoru tālākajai Finnebassen (īstajā vārdā Finn Peder Wang) karjeras izaugsmei, kas rezultējās Finnebassen pirmajā Essential Mix ierakstā 2014. gada pasaules vadošajā dīdžeju mix šovā BBC Radio 1 ēterā. Aizvadītās gadu dekādes laikā Finnebassen kļuva par desmitgades pārdotāko deep house žanra producentu un profesionāļu čārtu līderi.

Sekojošie oriģinālskaņdarbi un remiksi You're Not Cool Enough, When It Rains, What You Do, Every Day Of The Week, Nightshift u.c. tikai nostiprināja viņa pozīcijas uz globālās skatuves, sasniedzot iTunes Top 10, Traxsource topu virsotnes, kā arī kļūstot par visvairāk spēlētajiem skaņdarbiem Beatport Nu Disco čārtos, savukārt viņa radītā mūzika radīja zināmu apvērsumu deep house žanra skanējumā.

House mūzikas žanrā kļuva grūti iedomāties kaut vienu Dj setu, kurā nebūtu iekļauta kāda no Finnebassen dziesmām vai remiksiem. Elektroniskās mūzikas scēnas līderi Solomun, Hot Since 82, Sasha, Maceo Plex, Atapy, Djuma Soundsystem, Alex Niggerman, Hunter/Game, The Mekanism, Blond:ish un citi kļuva par redzamākajiem viņa mūzikas sekotājiem.

Kopā ar Finnebassen TheRoom 10 years of secrets notikumā uzstāsies arī Latvijas elektroniskās skatuves producenti un dīdžeji Electricano kopā ar Uppfade, kā arī projekts Soulnoise un viens no ievērojamākajiem 2000. gadu Lietuvas dīdžejiem starptautiskajā apritē - Marius Ivanoff. Pēdējos gados Marius sniedz tikai dažus ekskluzīvus Dj setus gadā, tādēļ katra viņa uzstāšanās ir notikums.

TheRoom deju projekts aizsākās 2013. gadā kā vienreizējs privāts notikums TheRoom žurnāla lasītājiem un biedriem un gadu laikā ar augošu popularitāti ir kļuvis par gaidītu mūzikas kultūras notikumu daudziem rīdziniekiem. Tradicionāli TheRoom deju pasākums tiek izziņots tikai vienu reizi gadā slepenā norises vietā.

Ik gadu par lokāciju tiek izvēlēta kāda jauna vieta: lofts ar mājīgu jumta terasi, galerija kaut kur Rīgas centrā, muzejs vai privātmāja ar dārzu. Katru gadu TheRoom uzstājās pasaulē atzīti elektroniskās deju mūzikas mākslinieki, un projekts tiek dēvēts par vienu no oriģinālākajiem elektroniskās mūzikas pasākumiem Baltijas reģionā.

2019. gada novembrī TheRoom projekts pārstāvēja Latviju Eiropas mūzikas naktī Berlīnē, līdzās pārējo 26 Eiropas valstu vadošajiem klubiem. Šā gada 5. augustā TheRoom live norisināsies Rīgā jau desmito reizi. TheRoom 10 years of secrets lokācija pēc tradīcijas tiks izziņota piektdienas, 5. augusta, pēcpusdienā.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas: https://ra.co/events/1523778

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja