Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sadalītas Lielās mūzikas balvas 2015; par izcilu sniegumu balvu saņem Sinfonietta Rīga

Šodien Latvijas Nacionālā Operā un Baletā ar ilggadējā sadarbības partnera Hennessy atbalstu notika Lielās mūzikas balvas 2015 pasniegšanas svinīgā ceremonija, kurā tika paziņoti laureāti deviņās kategorijās. Par izcilu sniegumu LMB 2015 balvu saņēma Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga par koncertiem 2015. gada garumā.

Kategorijā Par mūža ieguldījumu balvu saņēma pianists Ventis Zilberts.

Kategorijā Par Latvijas akadēmiskās mūzikas popularizēšanu pasaulē sudraba statueti ieguva komponiste Dace Aperāne.

Kategorijā Par izcilu interpretāciju laureāta godā tika Reinis Zariņš par Lūcijas Garūtas Klavierkoncerta interpretāciju Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā, 24. janvārī, Lielajā ģildē un par interpretācijām koncertā Klaviermūzikas meistari 14. martā Vidzemes koncertzālē Cēsis.

Savukārt kategorijā Gada jaundarbs laureāts ir Andrejs Selickis, kurš saņēma balvu par skaņdarbu Šyupuļdzīsme Jēzum, kas izskanēja koncertā Latvijas Radio korim 75. jubilejas portrets 28. novembrī Latgales vēstniecībā GORS.

Gada jaunais mākslinieks laureāts ir pianists Georgijs Osokins.

Kategorijā Gada uzvedums balvu saņēma Ēriks Ešenvalds par Ziemeļu gaisma, kas notika 27. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā (rīkotājs – VAK Latvija sadarbībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariātu).

Savukārt kategorijas Gada koncerts laureāts ir 28. novembrī Latgales vēstniecībā GORS notikušais koncertsLatvijas Radio korim 75. Jubilejas portrets (rīkotājs – Latvijas koncerti).

Par izcilu darbu ansamblī sudraba statueti saņēma Ilona Meija par darbu Sinfonietta Rīga sastāvā un kameransambļos.

Publikas simpātijas balvas ieguvējs tika noskaidrots balsojumā portālā Delfi. Visvairāk punktu balsojumā ieguva dziedātājs Daumants Kalniņš, kurš saņēma īpašo Hennessy naudas balvu 2000 EUR apmērā turpmākai profesionālajai izaugsmei un prasmju papildināšanai studijās vai meistarklasēs. Daumants par publikas simpātiju kļuva jau otro reizi – visvairāk punktu viņam bija arī 2013. gadā, kad notika LMB 2012 balsojums.

Lielā mūzikas balva (LMB) ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā un šogad tā notiks 22. reizi. 1993. gadā Latvijas Republikas Kultūras ministrija, pēc toreizējā kultūras ministra Raimonda Paula iniciatīvas, pieņēma lēmumu ik gadu izcilākos sasniegumus mūsu valsts mūzikas dzīvē godināt ar speciālu balvu. LMB augsto prestižu gan sabiedrībā, gan mūziķu aprindās nodrošina respektablas žūrijas darbs, kuras dalībnieki visu gadu apmeklē koncertus un ik mēnesi satiekas sēdēs. Janvāra sākumā žūrija izvirza LMB iepriekšējā gada nominantus, par kuriem paziņo īpašā Kultūras ministrijas preses konferencē, un tikai pirms paša LMB pasniegšanas pasākuma notiek žūrijas balsojums par laureātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja