Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sākas biļešu tirdzniecība uz Rīgas festivālu

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Rīgas festivālu, kas norisināsies no 5. līdz 17. jūnijam, informēja Latvijas koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Rīgas festivāla desmitgadē krāšņās koncertprogrammās klausītājus gaida tikšanās ar iemīļotajiem solistiem – akordeonisti Kseniju Sidorovu un pianistu Vestardu Šimku, sitaminstrumentu ansambli Perpetuum Ritmico, Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio kori, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Īpašie viesi – viens no mūsdienu dinamiskākajiem klezmeru mūzikas ansambļiem pasaulē – Kleztory no Kanādas.  Koncertos skanēs Kloda Debisī un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi, tango ritmi, spāņu un latīņamerikāņu mūzika, kā arī lūgšana Ave Maria, kas uzrunājusi pasaules mūzikas dižgarus un iemiesojusies arī mūsdienu komponistu mūzikas valodā. Pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Artura Maskata Koncerts akordeonam ar orķestri. 

Rīgas festivālu 5. jūnijā Lielajā ģildē atklās spožā pianisma zvaigzne Vestards Šimkus, atskaņojot smalki tēlaino Kloda Debisī mūziku. Impresionisma gleznas uzburs skaņdarbi – Balāde, Noktirne, Līksmības sala, Deja u.c.  Savukārt no Sergeja Prokofjeva daiļrades lappusēm skanēs Pastorālā sonāte, Pastaiga, Ainava u.c.

11. jūnijā Spīķeru koncertzālē valdīs temperamentīgie flamenko ritmi. Sitaminstrumentu zvaigznes – ansamblis Perpetuum Ritmico atskaņos spāņu un latīņamerikāņu mūziku.

12. jūnijā Lielajā ģildē klausītājus gaida tikšanās ar pasaules atzinību guvušo akordeonisti – Kseniju Sidorovu un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Diriģenta Andra Pogas vadībā skanēs Igora Stravinska Tango un Dmitirija Šostakoviča Piecpadsmitā simfonija. Festivāla īpašais notikums būs Artura Maskata Koncerta akordeonam ar orķestri pasaules pirmatskaņojums.

Sv. Jāņa baznīcā 16. jūnijā Latvijas Radio koris atskaņos programmu, kuras centrālā ass būs lūgšana Ave Maria, kas uzrunājusi 19. gadsimta dižgarus Fēliksu Mendelszonu-Bartoldi un Johanesu Brāmsu, kā arī mūsdienu latviešu komponistus - Maiju Einfeldi, Andri Dzenīti un Rihardu Dubru.

17. jūnijā Rīgas festivāla noslēgumā uzstāsies Sinfonietta Rīga, kas pirmo reizi atskaņos emocionāli piesātināto, aizraujošo un dinamisko klezmeru mūziku kopā ar ansambli Kleztory no Kanādas. Ansamblis ir koncertējis Kanādā, ASV, Holandē, Vācijā, Austrijā, Beļģijā, Brazīlijā, Meksikā u.c.

Plašāka informācija: rigasfestivals.lv

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs, kā arī bilesuparadize.lv

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja